Politistasjonssjef Bjørn Lier ved Hamar politistasjon sier til HA at en person med relasjon til huseieren ble pågrepet søndag kveld. Vedkommende er mistenkt for å ha tent på huset og tilbrakte natt til mandag i arresten på politihuset. Politiet vil nå vurdere om det er grunnlag for varetektsfengsling.

HER kan du lese HAs første sak om brannen/pågripelsen.

Bodde hos familiemedlem

Huseieren, som kom uskadd fra brannen er tydelig preget av den fatale brannen. Vedkommende ble fraktet til legevakta for sjekk, men kunne utskrives etter kort tid.

– Da sto jeg der uten å ha noe hjem mer, heldigvis ble jeg tatt hånd om av et familiemedlem og det var trygt og godt å se barnebarnet mitt. Da fikk jeg også en seng for natta, sier vedkommende.

Brannen startet 22.50

Politiet fikk melding om brannen i Åsvegen klokka 22.50. Det var en tid fare for at brannen kunne spre seg, men brannvesenet fikk raskt kontroll, men de klarte ikke å berge huset. En bil ble totalskadd i brannen.

Bjørn Lier er tilbakeholden når det gjelder å uttale seg om hendelsesforløpet. Politiet pågrep altså en person som ble holdt i arresten.

– Det var opplysninger politiet samlet på åstedet som førte til pågripelsen. Krimtekniske undersøkelser av branntomta fortsetter, den mistenkte skal avhøres videre. Det er bra at ingen ble skadd i den dramatiske brannen. Det jeg kan si i dag er at personen har relasjoner til huset, men utover det ønsker jeg ikke å si mer. Politiet kan heller ikke si noe om motivet i dag. Etter hvert skal politiet vurdere om det kan bli grunnlag for fengsling.

– Kan politiet nå fastslå hvilken brennkilde som startet brannen?

–Nei, det kan jeg ikke si. Politiet har sperret av tomta for å gjøre nødvendige undersøkelser. Vi skal avhøre vitner også, sier politistasjonssjef Lier.

Ifølge Lier ble den brannskadde bilen forsøkt reddet uten resultat.

– Saken er uavklart, men vi håper ved hjelp av teknisk etterforsking og avhør å danne oss et bilde av hva som har skjedd.

Mistenkte ble ifølge Lier pågrepet ikke så lenge etter at politipatruljen kom til stedet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.