Det graves mye på Hedmarken for tiden. Folk i Stange og Hamar blir varslet om mye støy til helga, når Hias skal legge nye vann- og avløpsrør.

De første lastebilene med masse er på veg til området ved Åker gård i Hamar, under Rørosbanen og ned til Midtstranda. Trym Edvartsen, som er prosjektleder i Hias, forteller at beboerne i det området som det nå skal jobbes i, vil få såkalt tosidig vannforsyningssystem. Det betyr at dersom det er problemer med vannet i Hamar så vil beboerne få vann fra Stange og omvendt. Edvartsen beklager de ulempene med støy dette medfører for beboerne i området.

Rørosbanen skal graves tvers av, for under jernbanen skal det legges stålrør for vann og avløp. 36 timer på seg har Hias til å gjøre jobben, før togene igjen kommer kjørende. Selve arbeidet med kryssingen av Rørosbanen skjer fredag fra klokka 20.45 til søndag klokka 11.30. Da vil det være døgnkontinuerlig anleggsstøy fra arbeidene på Midtstranda.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.