– Vi ønsker å skape kultur for å senke terskelen når par føler at de bør søke hjelp når det skurrer i ekteskapet. Forskning forteller at gifte venter opptil seks år før de prøver å reparere et forhold som knaker i sammenføyningene. Det sier kursleder og mangeårig samlivsrådgiver Trond Sæthren.

Sammen med kona Anne-Helen og sogneprest i Romedal, Vemund Koren, blir det igjen kurs på menighetssenteret Vollbo i Stange, søndag 2. april.

Vold i samlivet

– Er det ikke spesielt med en kommunal og kirkelig felles satsing for å få styrket samliv og få ned skilsmissetallene i Stange?

– Temaet er både prinsipielt og samfunnsmessig viktig. Vold i nære relasjoner koster samfunnet mellom seks og ti milliarder per år. Sjukemeldinger alene i forbindelse med samlivsbrudd er anslått til en milliard kroner, men alt det andre som følger med koster oss langt mer, sier Sæthren.

Å ha det godt i livet, ikke bare på det økonomiske planet, men også det følelsesmessige, er bra. Stangepar betaler ikke for å gå på samlivskurs fordi det er støttet av Bufdir. Gjennom forebyggende og forskingsbasert undervisning får parene anledning til å jobbe med oppgaver som vil gi hjelp til selvhjelp og inspirere til å ta tak i eget samliv.

Før het kurstilbudet glattkjøringskurs for brudepar. I og med at målgruppen er utvidet, er det foretatt navnebytte til Samlivskurs for par.

Trond og Anne-Helen er begge bosatt i Ottestad. Trond er opprinnelig tømrermester og lærer og Anne-Helen er førskolelærer. Sammen har de jobbet med samlivsrelaterte prosjekter og samlivsveiledning de siste 15 årene i inn- og utland. Trond er også engasjert foredragsholder i Barnevakten og har vært innom mange skoler og foreldremøter i regionen de senere år.

Folkehelse

– Målet med å drive samlivskurs i Stange handler om folkehelse i praksis. Det er samfunnsmessig store besparelser ved å forebygge samlivsbrudd og styrke familien. Det er det aller beste for et barn å vokse opp i et stabilt hjem i en tillitsfull relasjon, et trygt hjem hvor det er rom for å dele gleder og sorger. De aller fleste fokuserer langt mer på bryllupet enn på ekteskapet. Vi ønsker å skape en kultur for å jobbe med eget samliv også mens ting er greit, sier Trond Sæthren.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.