• Stor og effektiv: Arne Ottinsen styrer en ganske så gedigen og kostbar maskin som skjærer treverk ved hjelp av avansert laserteknologi.

Vi befinner oss på Vensvangen, noen kilometer opp i skogen fra E6. Inne på trappefabrikken er det for tiden hektisk aktivitet.

– Det er nesten ikke lov å si at vi har for mye å gjøre, men det er ganske travelt her nå. Det er et luksusproblem, smiler eier og daglig leder Åge Johnsen.

I fjor manglet fabrikken bare en håndfull trapper for å runde 1.000 ferdige produkter. I år passerte de det «magiske» tallet allerede i midten av oktober.

– Vi ender nok på rundt 1.200 ved årets utgang, sier Johnsen.

Leveringsstopp

På grunn av alle bestillingene er det nærmest innført leveringsstopp på privatmarkedet fram til jul. Mens normal leveringstid er fem til seks uker, er denne nå utvidet til åtte til ti uker.

Trappesjefen sier markedet har endret seg mye de siste årene. For første gang leverer Hestnæs nå flere trapper til hytte- enn til husmarkedet.

– Vi monterer trapper både i Trysil, Valdres og alle de andre store hytteområdene sør for Dovre. Ellers sender vi byggesett til hele landet, sier han.

Johnsen humrer godt når han drar fram historien om da Hestnæs leverte en trapp til Hawaii:

– En flykaptein trengte en trapp til en kamerat som bygde hus på Hawaii. De målte opp der borte, også leverte vi trappa til kapteinen på Fornebu – som fraktet den videre til Stillehavet, smiler han.

16 årsverk er rekord

I dag trenger ikke Hestnæs drive med eksport for å få driften til å gå rundt. Fabrikken har nå 16 årsverk, i tillegg til tre selvstendig næringsdrivende montører. Flere ansatte har det aldri vært.

– Da jeg tok over i 1995, var vi bare sju-åtte stykker. Siden den gang har det gått jevnt oppover, sier Johnsen.

Nå er fabrikken i gang med store oppgraderinger. Arbeidet med å bygge kontorer, opplastingsrom og lakkeringsavdeling skal være ferdig 15. desember. Prisen er 3,5 millioner kroner. Neste skritt i planleggingen er å kjøpe helt ny pussemaskin. Johnsen er sikker på at investeringene vil lønne seg:

– Jeg er fristet til å tro at veksten fortsetter også neste år. For øyeblikket går alt i riktig retning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.