Stange kommune har bevilget 100.000 kroner til Malungen-prosjektet, som får god bistand av Hamarregionen Reiseliv. Yang sier til HA at for et år siden lovet han hedmarkinger at de skulle få servert «kinamat» på Malungen. Det løftet vil han holde og trår til med julebord, familievennlige julelunsjer, julemarked og kinesiske kulturinnslag. Malungen skal lyssettes på ekte, kinesisk vis og Yang vil ha egne næringslivskvelder fra 19. november.

Gjester fra hele Asia

I går inviterte reiselivssjef Merethe Sandum Yang og hans følge og ordfører Nils A. Røhne til kontoret i Hamar for å drøfte programmet. Sandum og hennes stab får nemlig en viktig rolle når flere hundre asiater kommer til Hedmarken senere i høst for å oppleve førjulstid og vinter i Norge. Hamarregionen vil også få ansvaret for markedsføring av festivalen som også er rettet mot lag, foreninger og lokalt næringsliv.

Representanter fra reisebyråer, investorer, bedrifter og skoler i Singapore, Taiwan, Thailand, Korea og Hong Kong kommer til Hedmarken.

– Jeg vet at de vil like Hamar, Hedmarken og Malungen like mye som jeg. Målet mitt er at Malungen blir innfallsport for kinesere som vil lære og oppleve norsk kultur, sier Yang.

80–150 gjester er ventet og gjestene får oppleve jul på mjøsgård. Ifølge ordfører Nils A. Røhne er kommunen helt avhengig av det regionale apparatet knytte til reiseliv. Kineserne på Malungen er spennende for hele regionen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.