Totningen Markus Røsåsen og samboeren Mathilde Lindstad Øye (26) skulle ønske at døgnet hadde mer enn 24 timer. Markus er nemlig ny eier av Esso stasjonen i Ottestad fra 1. juni og gründerlivet er ingen ni til 16-jobb.

– Jeg synes det er så fint og urbant her i Bekkelaget. Og så er det bare 14 kilometer unna hjemme på Skreia i luftlinje, sier Markus.

Esso-stasjonen han eier på Skreia, leier han ut. Den ligger rett utenfor døra til riksveg 33 og har god omsetning. Bessa i Ottestad er et begrep i lokalsamfunnet og med 5.500 mennesker som tilhører Ottestad, har elektrikeren og everksmontøren store ambisjoner.

Jungeltelegrafen

Det var via jungeltelegrafen at den unge totningen hørte at driver Jan Finborud skulle gi seg og selge stasjonen. Samtidig trengte han flere bein å stå utover Markus Agentur og service, som favner dekk, hjulrekvisita og verkstedutstyr.

– Jeg søkte egentlig en franchisekontrakt med Shell med tanke på å drive bensinstasjon i Oslo, sier han.

Den ukuelige optimisten har store forventninger til å åpne bensinstasjonen i Ottestad. Den siste måneden har han og samboeren jobbet på høytrykk. Forleden dag var nye ledlys i taket over pumpene på plass. Hele stasjonen skal gjennomgå stor teknisk oppgradering. Blant annet har Markus bestilt to nye pumper og stasjonen får seks uttak av dieselfylling. De nye pumpene skal være på plass i fellesferien. Vaskeanlegget skal også oppgraderes.

Optimisme

– Hvordan er dere tatt imot av stangesokningene?

– Veldig bra, vi har fått masse positiv respons fra folk som fyller drivstoff. Det er jo en ekstra motivasjon for å lykkes.

Det unge paret er blitt så begeistret for Ottestad at de har tenkt å bosette seg i nærmiljøet.

– Å lykkes i næringslivet gir en god lykkerus. Jeg har vel alltid vært en gründertype, samtidig som jeg er glad i å arbeide. Trolig har jeg arvet fars gener, for han har også arbeidet støtt. Innen familien fleiper vi med at jeg ikke kjente far før jeg var 10 fordi han jobbet så mye, smiler Markus. Den tidligere driveren Jan Finborud synes det er vemodig å slutte. Det er imidlertid ikke tvil om at han får en energisk etterfølger som stor arbeidskapasitet.

– Jeg får være ubeskjeden nok å si at dette skal bli en av Hamar og Stanges fineste stasjoner. Man må ha trua på å lykkes, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00