– Jeg synes det er trist at Malungen nå står øde og forlatt. Det er et fantastisk fint sted i Stange, sier Senterpartiets gruppeleder i kommunestyret, Aasa Gjestvang.

Gjestvang sier det er viktig at det er kontinuerlig og aktiv bruk av Malungen gjestegård. Kontinuerlig drift er viktig både for vedlikehold av stedet og tilliten til både kunder og lokalmiljø, sier hun videre. Samtidig må norsk lov følges når det gjelder bruk av utenlandsk arbeidskraft, påpeker Gjestvang.

– Jeg håper det raskt blir drift igjen på Malungen. Samtidig er jeg opptatt av at det benyttes mest mulig norske, lokale varer og tjenester. Nå er det satt opp to demonstrasjonshytter og det er viktig at tømmeret skal være kortreist. Malungen ligger i en av Europas største skogeiendommer, sier hun.

Truls Gihlemoen, leder i Stange Frp, sier alle er pålagt å sette seg inn i regelverket enten man driver vaskehall, byggeplass eller serveringsvirksomhet. Utlendingsenheten gjør en god jobb med å følge opp, sier han

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.