– Egentlig oppfordrer vi andre næringslivsbedrifter til å gjøre det samme. Vi vet at dette initiativet gleder mange familier som ikke har alt, sier avdelingsleder Snorre Solvang i Norconsult i Hamar.

Det hele startet da Solvang var daglig leder i byggprosjekteringsfirmaet BraCon i Hamar sammen med andre stangesokninger. Felles for arbeidskollegene var at de hadde gått på Romedal ungdomsskole. Hamarselskapet ønsket å gi noe tilbake til hjembygda og nærmiljøet sitt. Siden 2011 har staben gått på julegavetur i forretningene, men snakket ikke så høyt om at de bidro med cirka 20.000 kroner i året for vanskeligstilte barn.

Videreført tradisjon

Solvang, som har trådt sine barnesko i Romedal, synes det er viktigere å hjelpe barn og unge enn at forretningsforbindelser som har alt, får julegave.

1. juni kjøpte Norconsult i Hamar sin konkurrent BraCon. Før jul bestemte selskapet seg for å fortsette tradisjonen som BraCon hadde brakt med seg.

– Da Snorre ble min nye kollega, syntes vi i Norconsult at dette var et flott tiltak som vi ønsker å videreføre. For oss handler det om å gjøre en forandring for noen vi håper setter pris på det i lokalmiljøet, i en høytid hvor mange kanskje får for mye, sier Vegard Jacobsen. Han er Norconsults direktør i Region Innlandet.

Yngste mottaker av julegaver i år er åtte uker og den eldste 18 år.

hjelper barnevernet

Lene Ruud, teamleder i tiltaksteamet i barnevernet i Stange kommune sier at de aktuelle næringslivsfolkene har holdt på lenge, uten å ha fokus på sitt engasjement. Mange av familiene som har tiltak i hjemmet, nyter godt av julegavene.

– I flere år har er vi blitt forespurt om å finne familier som trenger en ekstra oppmerksomhet til jul. De har gledet mange familier med disse pakkene. Jeg synes det er en god idé at firmaet utfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme. Da vil enda flere familier gå en fin juletid i møte. Dette er et godt tiltak, ved å henvende seg til oss direkte kan de familiene som virkelig trenger det, hjelpes. De faktiske forholdene at det er mange barn som ikke opplever å ha så mange pakker under treet, sier Ruud.

Stange Røde Kors har også i år gitt julegaver til vanskeligstilte. Disse fordeles via Røde Kors, opplyser Anne Juliussen. Det er femte året Røde Kors gir klær, godteri og leker til barn. De hjemmestrikkede ullsokkene er svært populære julegaver, sier hun.

– Gavene betyr veldig mye, sier Brit Stensrud, helsestasjonsleder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00