Dyrevelferd er noe som opptar folk over hele verden. Det har ekteparet Vibeke og Jan Gudbrandsen i Romedal til de grader fått erfare.

De la ut en video som viser hvordan livet på kattepensjonatet er om morgenen. Det har tatt helt av på sosiale medier. Den korte videoen på Facebook-siden til Lerud Kattepensjonat har nådd ut til 12 millioner, har 86.000 delinger og har nå 17.000 kommentarer.

- Dette er helt vilt, sier Vibeke.

- Men det er jo veldig, veldig moro at en video kan nå ut til folk over hele verden, legger hun til.

Hun og ektemannen har aldri opplevd maken. Videoen viser hvordan livet er i kattepensjonatet tidlig en morgen da kattene slippes ut. Det er ingen tvil om at de trives på pensjonatet.

I sommer hadde de 19 katter på pensjonatet, nå er det seks der. I løpet av to måneder var det 82 katter på sommerferie hos dem.

- Ja, nå er ferietiden over for de fleste og da er kattene hjemme igjen. Det jeg synes er fint er at huskatter nå har funnet sin plass på kattepensjonat. Før var det jo nesten bare rasekatter som ble plassert på pensjonat da eierne dro på ferie, men nå er det helt vanlige katter som også kommer hit, sier Vibeke Gudbrandsen på Lerud Kattepensjonat.

Trives

Kjæledyr skal ikke bare ha tak over hodet når eierne drar på ferie.

Da Vibeke og Jan lekte med forretningsideen sin om et kattepensjonat, hadde de det klart at kattene ikke skulle gå for lut og kaldt vann. Dyrevelferd og trygghet var to stikkord. Katter er firbeinte menneskevenner, og i Romedal kommer kattene til å bli bortskjemte. Aircondition og mange stimuli på lekerommet gir følelsen av å være på femstjerners luksushotell.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.