– Min holdning er å prøve søknaden om søndagsåpen butikk på Tangen for Fylkesmannen. Tangen er eneste sted i Stange med en campingplass med betydelig aktivitet, sier ordfører Nils A. Røhne.

Helge Bjørnsen, SV, sa i debatten i formannskapet at han synes det ikke er riktig å definere Tangen som turiststed. «En forunderlig definisjon», sa han. Innlandsporten søkte også om søndagsåpent, men fikk avslag av Fylkesmannen.

Ordføreren mente imidlertid at når Joker i Brenneriroa i Løten har anledning til søndagshandel, bør også Tangen vurderes. Fra Ap stemte Trine Lise Stårvik, Ruth Østli og Rønnaug Bysveen mot. Helge Bjørnsen, SV og KrFs Kjell Bjørseth stemte også mot søndagshandel. Flertallet besto av ordfører Nils A. Røhne, Bjarne H. Christiansen, Arild Olsen, Aasa Gjestvang, Kirsti Berge og Erik Ringnes.

Fagforbundets seksjonsleder Jostein Nybakke sier at det ikke er tungtveiende grunner til å ha søndagsåpen butikk på Tangen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.