I forslaget vil utvalget slå sammen Stange- og Romedal ungdomsskoler. Espa og Tangen foreslås lokalisert på Tangen. Åsbygda og Solvin i Romedal flyttes til lokalene til Romedal u-skole.

Rådmannen anbefaler i sin innstilling å legge ned Breidablikk og overføre elevene til Romedal.

Utvalget mener imidlertid at Breidablikk bør bestå. Det begrunnes i at skolen er fulldelt. Det er få elever ved Breidablikk som har skoleskyss i dag. Ilseng er i tillegg et lokalsamfunn der det er reelle muligheter for en relativt stor vekst ved en eventuell utvidelse av fengselet og derved et økt elevtall framover. En fulldelt skole gir best mulig skoletilbud for elevene. Utvalget ønsker ikke for små elevmiljøer. Tangen, Stange og Ottestad er satsingsområder.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.