Opposisjonen anført av Sp og Bygdelista har siden budsjettbehandlingen startet i november, ivret for å legge Tingvold ut for salg. Partiene ville bruke 40 millioner fra salget til opprusting av skolebyggene i kommunen. Dette forslaget falt imidlertid med 13 stemmer. Mindretallet besto av opposisjonen med Sp, H, MDG, KrF og Bygdelista.

Nye sentrumsleiligheter

Arbeiderpartiet, Pensjonistpartiet og SV har ønsket å støttet rådmannen som i sitt årsbudsjett for 2017 og økonomiplan 2017-2020, har satt av 43,8 millioner kroner til utvikling av kulturhus på Tingvold. Prosjektet kommer i gang i 2018 med 21,6 millioner og 21,2 millioner i 2019.

På budsjettmøtet 15. desember fikk posisjonen støtte av Frp.

Partiet fikk nemlig under behandlingen støtte for sitt verbalforslag om at Tingvold bør vurderes utviklet med leiligheter over det allerede planlagte kulturhuset. Til tross for at Frp i utgangspunktet hadde ønsket salg av Tingvold til profesjonelle eiendomsutviklere, mener Frps Truls Gihlemoen at så lenge flertallet ønsker noe annet, bør opposisjonen heller samarbeide.

Kritiserer kolleger

– Jeg føler at vi viser handlekraft gjennom å bidra til at utviklingen av Tingvold ikke skal bli et pengesluk, men en nødvendig styrking av Stangebyen. En handlingslammet opposisjon stikker dessverre hodet i sanden og håper problemene med Tingvold skal gå over av seg selv. Det er synd at Sp, H, KrF, og BL ikke vil bidra konstruktivt til at innbyggernes penger forvaltes på en best mulig måte, men foretrekker å være passive tilskuere til utviklingen av Stange sentrum, sier Gihlemoen.

Gjennom å utvide Tingvold med leiligheter, kan Stange tilby attraktive leiligheter i sentrum, mener Gihlemoen.

– Med gangavstand til skole og barnehage, butikk og uteliv, buss og bane, ser vil det utvilsomt være stor interesse for slike leiligheter sentralt i sentrum. Vi synes at en god plan for Tingvold kan bidra til å gjøre prosjektet attraktivt for private medinvestorer, som i stor grad kan bidra til å redusere kommunens kostnader med prosjektet. Å utvide Tingvold til en fleretasjes bygning med for eksempel aktivitetsarealer på gatenivå er fornuftig. Vi må utvikle den attraktive sentrumseiendommen, sier Gihlemoen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.