Egentlig er de kjerringer mot strømmen, gjengen i den nye fotklinikken i Stangebyen. De flyttet ut av Hamar sentrum til Stange. Altså motsatt veg av handelsutviklingen. Mamma Reidun Andreassen har siden 1980 vært fotterapeut i Hamar. Datteren Lisbeth kom fra Tromsø til Hamar som fotterapeut i 1994.

Utvider virksomheten

Ved en tilfeldighet kom Lisbeth i kontakt med en annen tromsøværing, som kunne tenke seg å dele kontorlokaler. Massasjeterapeut Åse Nordahl flyttet inn.

Forleden dag ble de ønsket velkommen til Stangebyen av ordfører Nils A. Røhne og sentrumsforeningens Morten Pettersson og Even Engen som kom med blomster.

– Denne mottakelsen setter vi veldig stor pris og synes Stange har en flott tilnærming overfor nyetablerere.

Uheldig episode i Hamar

Lisbeth Andreassen ønsker Hamar sentrum lykke til, men opplevde at pasientene hennes hadde problemer med å finne fram.

– En søndag formiddag skulle jeg en snartur oppom klinikken i Strandgata for å hente «dra-ut-kofferten» min for et hjemmebesøk til en pasient med et fotsår. Jeg vet at det ikke var lov å stoppe på fortauet, men overraskelsen ble stor over å få parkeringsbot en søndag, sier Andreassen, som har hørt at også andre næringsdrivende etterlyser mer smidighet.

– Her i Stange er det rikelig med parkeringsplasser. Folk kan enten ta tog eller buss og kundene mine som kommer fra nord for Hamar, kan fremdeles bruke samme buss. Mottakelsen her er fantastisk, vi har nok med oss 98 prosent av kundene.

Forretningsdrømmen til Lisbeth holdt på å gå i tusen knas etter en trafikkulykke ved Jønsberg i fjor vinter. Hun sliter fremdeles med senvirkninger og er bare 15 prosent arbeidsdyktig.

– Nå venter jeg på en operasjon for å få ut stålet. Etterpå håper jeg å være i full drift igjen. Heldigvis storkoser mamma seg i jobben og har stilt veldig opp for meg. Hun er helt nødvendig for at geskjeften skal gå rundt. Moder’n fikk bare to måneders pensjonisttilværelse, men jeg kunne ikke klart meg uten henne nå, sier Andreassen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.