18. mai var stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen, fylkesleder Johan Aas og Gihlemoen som også er politisk nestleder i Hedmark Frp, i møte hos justisminister Per-Willy Amundsen.

– Norge har behov for 400 nye soningsplasser med høy sikkerhet. Justisministeren understreker at Ilseng er et av fengslene hvor forholdene ligger godt til rette for snarlig utvidelse av kapasiteten, sier Gihlemoen.

Økt kapasitet

– Økt soningskapasitet på Ilseng er viktig for arbeidsplasser i regionen. Det er stort behov for høysikkerhets fengselsplasser, noe det ligger det svært godt til rette for på Ilseng. Det er viktig for oss å orientere justisministeren om dette, ifølge Gihlemoen.

Regjeringen har ennå ikke kommet med noen lovnader for fengselsutbyggingen i Hedmark. Gihlemoen sier Hedmark Frp har arbeidet tett med Justisdepartementet for å sikre en satsing på økt fengselskapasitet i Hedmark.

– Planene om et nytt fengsel på Ilseng har pågått i mange år.

Også stortingsrepresentant Johnsen venter utålmodig på et vedtak og slår ring om Ilseng fengsel.

– Etter at jeg kom på Stortinget har jeg jobbet målrettet for investeringer ved Ilseng fengsel. Jeg håper at vi snart får en endelig avklaring for å styrke fengselsvesenet i Hedmark, sier Johnsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.