Hedmarken Curlingklubbs prosjekt «Curling for alle» er støttet av Extrastiftelsen. Onsdagens Åpen dag for 50+ er et tilbud til alle som vil prøve curlingisen. Hele 26 barn stilte på mandagstreninga. Nå må klubben anskaffe flere sko til rekruttene, sier Dan Cato Røe.

Øvelse gjør mester

Sveitsiske Erna har bodd i Norge i 40 år. Den spreke slektningen hennes på 90 i Basel har en venninnegjeng som alle spiller curling uke.

– Da tenkte jeg, dette må jeg også prøve ettersom curlinghallen ligger så nær hjemmet mitt. Jeg har bare lyst til å prøve om dette er noe for meg. Det var sønnen min som meldte meg på dette, sier Erna som ikke mangler fritidsinteresser. Hun har både hage og barnebarn.

Steinar Trøan fra Stange møtte også opp på seniorgolf onsdag. Han er blitt påvirket av sønnen Gjermund til å prøve. Etter en liten stund oppsummerte Steinar at curling er fin trim. Jeg ble fort varm i trøya og kjenner det i lårene, sier Trøan og smiler.

Bitt av basillen

Pensjonist og tidligere idrettslærer Yngvar Aarebrot sier han selv ble bitt av curlingbasillen etter at Hedmarken Curlingklubb annonserte åpen dag i HA for noen år siden i Vikingskipet. Også sønnen spilte curling og hadde blitt med på laget til ottestadlærerne.

– Som lærer i idrettsfag har jeg prøvd det meste av idretter, men aldri curling. Jeg møtte opp i Vikingskipet i fjor og syntes curling var morsomt. Det var veldig god atmosfære blant kursdeltakerne. Kurset for ett år siden endte oppmed at vi meldte oss på en turnering på ettervinteren i fjor. I år har vi vårt eget lag i bedriftsserien. Pensjonistene kaller vi oss, sier 69-åringen.

– Du er bitt av curlingbasillen?

– Ja, jeg har drevet med konkurranseidrett det meste av mitt liv, her kjenner man litt følelsen: Gammel sirkushest lukter sagmugg. Det er gøy å ha denne spenningsfaktoren, men først og fremst har vi det veldig hyggelig og sosialt. Vi treffes til kamp en gang i uka og hver tirsdag klokka 10 møtes vi i curlinghallen til trening.

– Første gang tenkte vi at curling ikke er trim, men neste dag var jeg støl i musklene. Det er helt klart at vi bruker deler av kroppen som ikke får trening til daglig. Ikke minst er curling veldig fin balansetrening. Folk i vår alder trenger å opprettholde koordinering og balanse på en god måte. Her er det virkelig koselig å være. Jeg vil anmode alle til å prøve curling. Det er kjempefint å ha hallen for seg selv. En flott gjeng har fullført dette prosjektet og det merker vi på atmosfæren. Det er nedlagt et fantastisk dugnadsarbeid på å få hallen ferdig, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.