Dagens eier Ingar Ottosen og hans søster arvet den fra sin mor, som igjen hadde arvet eiendommen fra en som ikke hadde etterkommere.

HA møter Ottosen ved Aasen handel i Åsvang. Deretter er det et kort stykke og gå langs en gjengrodd kjerreveg.

Lite grønnsåpe

Selve eiendommen er i likhet med atkomsten gjengrodd.

Småbruket har ikke vært bebodd siden 1991.

I annonsen på Finn legges det ikke skjul på at forfallet har tatt tak: «Stedet har ikke vært bebodd siden 1991, og bærer tydelig preg av det, har antakeligvis ikke sett vann og grønnsåpe de siste 20 år før dette heller».

Kommer fra England

Inne i huset virker ikke akkurat det som noen overdrivelse.

Her er det mengder med gamle saker. Mannen som bodde her flyttet på sykehjem i 1991, og døde i 2006.

– Vi har bilder som viser at det var en fin plass i sin tid, sier Ottosen.

Etter at annonsen ble lagt ut tidligere i uka, har den vært vist rundt 4.000 ganger, og det har allerede vært noen interessenter på tråden. Ottosen har avtalt et par visninger i løpet av uka. Blant annet med en engelskmann som ringte og var interessert, og nå kommer over fra England.

En kanne bensin

Ved siden av det gamle hovedhuset, står det også en forfallen låve på eiendommen. Den er det snøen som har tatt.

– Her anbefales en kanne bensin og en fyrstikk, heter det humoristisk i annonsen.

– Det virker ikke som om dere har vært opptatt av å skjønnmale eiendommen?

– Nei, det er ingen vits i å glorifisere. Det er litt å ta tak i, men samtidig er det en fin mulighet for den som vil bo landlig og rolig, og gjøre litt selv, sier Ottosen.

Småbruket på 36 mål er lagt ut med en prisantydning på én krone, men dersom budrunden stopper på nettopp det, blir det ikke noe salg. Eiendommen ble taksert i 2006, og den gangen lød taksten på 190.000 kroner, noe som justert for boligprisindeks gir en nåverdi på 340.000 kroner. Uansett er det markedet som til sjuende og sist bestemmer prisen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.