• JAGUAR PÅ PANSERET: Gravferdsagent Stensberg ble kjent i Innlandet da byrået fikk en splitter ny Jaguar som begravelsesbil.

Tidligere stangeprest Morten Erik Stensberg, vakte oppsikt da han i 2013 meldte seg ut av Den norske kirke etter 18 års tjeneste som prest og konverterte til katolisismen. Han følte seg fremmed og var utbrent og følte seg ferdig med kirken. Presteopprører ble han kalt og demonstrerte mot E6-utbyggingen og fikk kallenavnet E6-presten.

Stensberg begynte så å jobbe i Fonus Begravelsesbyrå på Vikasenteret i Ottestad i Stange, men her stopper ikke historien om den joviale ressurspersonen Stensberg. Han ble nemlig nødt til å gå i selv fordi folk undret om han ville komme tilbake.

Tid til oppklaring

Fredag 3. februar har nemlig Stensberg sin siste arbeidsdag på Fonus etter tre år i jobben. Fra samme dato begynner han som vikarierende sogneprest i Grue Finnskog.

– Jeg trengte tid til å la livet klarne. Da fikk jeg på mange måter kallet tilbake. Etter at jeg hadde blitt katolikk, følte jeg at plassen min var i Den norske kirke. Jeg hadde nok en prosess der jeg møtte meg selv i døra og innså at jeg hadde gjort et feilgrep, sier Stensberg.

I ett års tid har han gått til samtale med biskop Solveig Fiske.

– Disse samtalene avklarte at vegen tilbake til tjeneste i Den norske ikke var stengt, jeg kunne fortsatt gjøre tjeneste som prest. Kirken ga meg tilbake den tjenesten jeg hadde frasagt meg, sier han.

VIER HOMOFILE

Høsten 2013 ble Stensberg tatt opp i Den Katolske kirke, men heller ikke her følte han seg hjemme.

– Jeg nekter ikke for at medlemsregistersaken som verserte, gjorde meg urolig.

Da Den norske kirkes nye vigselsliturgi for likekjønnede par trådte i kraft denne uka, ble det første homofile par viet i Eidskog.

– Har du endret holdning her?

– Også her trengte jeg litt avstand. Å se Den norske kirke utenfra, gav meg et annet perspektiv. Ingen kirker synes å slippe unna spørsmålene knyttet til seksualitet og samliv. For mange er dette å gå inn i et nytt og til dels ukjent landskap. Det kan være både uoversiktlig og krevende å ta seg fram i. Det vil det fortsatt være tross Kirkemøtets vedtak. At mennesker velger å forplikte seg til å leve sammen livet ut er på mange måter å gå mot strømmen uavhengig av hvilken legning man har, derfor sier jeg ja, avslutter Morten Stensberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.