– Vi er offensive i et område med sterk vekst. Dessuten har vi et bra salgskontor på Jessheim, som er på hogget. Vi har sterk tro på Akershus og den store veksten som skjer på Øvre Romerike. Befolkningsøkningen på steder i pendleravstand til hovedstaden er svært interessant, sier daglig leder Stian Sandermoen.

Startskudd på Råholt

Til våren starter Hedalm Anebyhus å bygge 30 leiligheter på Råholt i Eidsvoll kommune. Kontrakten gjelder en totalentreprise på prosjektet Vestengkroken. Ilsengbedriften skal bygge to-, tre og fireromsleiligheter, en ordre til 40 millioner kroner.

– Vi bygger et samlet areal på 2.350 kvadratmeter på ei seks måls stor tomt. Fire hus i to etasjer bygges rundt et tun der det også blir garasjer og boder.

Prosjektet ble nylig lagt ut på søkemotoren finn.no. Oppstarten har vært god, sier Shane Christian Matheson, prosjektleder i Sagmoen Prosjekt AS. Flere potensielle kunder har ikke fått sine ønsker oppfylt. Halvparten av boligene er nemlig allerede solgt.

– Det er nok et lite underskudd i markedet for boliger til førstegangsetablererne, og samtlige toroms ble solgt før papirprospektet var ferdig i trykken, sier Matheson.

Sagmoen Prosjekt har også merket pågang fra oslobaserte utleiere på jakt etter investeringsobjekter. Det mener utbyggerne har sammenheng med nye krav til egenkapital i hovedstaden.

Utvikler egne tomter

Hedalm Anebyhus har egne tomter som de starter prosjektering av boliger på i år. Ifølge Stian Sandermoen skal boligprodusenten bygge 50 boenheter selv i Eidsvoll kommune. Ytterligere 30 mål er under regulering. Her legges det opp til 100 boenheter.

– I løpet av fem til sju år er vi oppe i 200 nye boenheter. Vi ser jo et attraktivt marked i stor vekst. Oslo er i ferd med å vokse nordover.

Sagmoen prosjekt har ytterligere 40 mål under planlegging i Eidsvoll kommune. Det gir utbygger utsikt til 250–300 nye boenheter, men ifølge Matheson ønsker de å sikre seg flere områder på Romerike. I denne sammenhengen ønsker han at Hedalm Anebyhus skal være med på laget videre i utvikling av boligområder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00