– Jeg må egentlig bare beklage, men ansvarsgruppa ser ingen annen utveg enn å legge ned Bruk Omatt 30. juni, sier daglig leder Sissel Sivertsen i Ottestad Frivilligsentral.

Ifølge Sivertsen er det 17 år siden det populære gjenbrukstilbudet ble startet i Ottestad.

– Nå er det mest vemodig å tenke på all den frivillige innsatsen som veldig mange i nærmiljøet har bidratt med i mange år, sier Sivertsen videre.

Bruk Omatt har vært et bruktmarked for bygningsartikler som dører og vinduer samt møbler til kontorer og privathjem.

Den grønne tanken

– Ideen bak Bruk Omatt var å sørge for gjenbruk av bygningsmateriell og inventar for å spare miljøet. Vi ville etablere et tilbud som motpol til dagens bruk-og-kast mentalitet. Samtidig skulle gjenbruksbutikken gi frivillige organisasjoner en inntektsmulighet gjennom at aktiviteten skulle organiseres som en dugnadsinnsats av medlemmene. Vi gikk så vidt i pluss, men inntektene dalte etter at vi skiftet lokale på Åkershagan, sier Sivertsen.

Salget gikk ned fra 37.177 kroner i 2014 til 25.619 i 2015. Driftsinntektene ble omtrent de samme i 2016.

– Vi vet ikke så mye om framtida annet enn at lageret må tømmes fram til sommeren. Frivilligsentralen har vært i et møte med Hias i forbindelse med det spennende forprosjektet av Gålåsholmen Kretsløpspark. Vi følger denne utviklingen med interesse, men kan jo ikke lenger bli en del av det, sier hun.

Økt konkurranse

Gjenbruksprosjektet i Ottestad har merket økt konkurranse de siste årene. Når folk bruker så mye av fritida, bør det gi klingende mynt i lagskassa. Mange som har vært involvert i Bruk Omatt, har hatt full jobb ved siden av.

– En gang mottok vi et helt restlager av kontormøbler fra Helse Øst. Det var svært populært. Holdningene endrer seg også. Under de beste årene omsatte vi for cirka 60.000 kroner, nå er dette beløpet halvert. Det er selvfølgelig stusslig at så mye blir kastet i dagens samfunn. Gjenbruk er i vinden heldigvis, men det er flere om beinet, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.