• SKADET: Her ses karet på det 47 år gamle bassenget på Ottestad u-skole. Rusten betong og vannskade.

Beboerne i Ottestad kan ikke regne med å få lavere eiendomsskatt, slik Sp og Bygdelista foreslo i sitt alternative budsjett. Dette forslaget falt mot to stemmer.

Et nytt bydelsbasseng i Ottestad kan imidlertid bli tidenes nyårspresang til innbyggerne. Overraskende vedtok et enstemmig formannskap å starte bassengprosessen, til tross for at rådmannen innstilte blankt nei til folkebad i Ottestad.

Flere politikere likte imidlertid ikke folkebadbegrepet på grunn av at Stanges befolkning i dag har Ankerskogen, Norges flotteste svømmeanlegg. Ingen ønsker et konkurrerende anlegg i Stange.

Samle to basseng

De to nåværende svømmebassengene på Ottestad ungdomsskole (bygget 1970) og Åkershagan-bassenget fra 1982, har rehabiliteringsbehov på cirka 50 millioner kroner. Dette kan altså politikerne tenke seg å putte i et nybygg.

Høyres Kirsti Berge foreslo et nytt folkebad, men SVs Helge Bjørnsen var skeptisk til å gå videre med en folkebaddel fordi et slikt anlegg vil få en driftsutgift som er vanskelig å forsvare. Derfor ble et forslag fra Bjørnsen om å sende saken til rådmannen for en nærmere vurdering enstemmig vedtatt.

Det er bred politisk enighet om at et nytt basseng må ha skole-, breddeidrett-, terapi- og opplæringsfunksjoner.

Sivilarkitektene Anderssen + Fremming samt Norconsult har nettopp levert sin utredning om svømmehall i Ottestad. 97 millioner kroner er en av kalkylene for prosjektet. Bassengsaken i Ottestad skal opp igjen til politisk behandling i formannskapet på nyåret.

Unge, eldre og kultur

Fellesforslaget fra Ap, Pensjonistpartiet og SV ble vedtatt mot Høyres og Venstres stemme. Gruppeleder i Ap, Bjarne Højsgaard Christiansen sier at for andre året på rad er unge og vanskeligstilte prioritert. Partiene øker rammen med 5,3 millioner. For å gi bedre tjenester til hjemmeboende påplusses budsjettet med tre millioner kroner slik at den samlede styrkingen i neste års budsjett bli seks millioner. Det tilsvarer seks til åtte nye årsverk.

Barnevernet styrkes med 750.000 kroner for å redusere fristbrudd, krisesenteret på Hedmarken får 105.000 som er Stanges andel til en ny stilling. Et treårig prosjekt innen flyktningtjenesten/Nav skal også omfatte innbyggere og brukere uten introduksjonsprogram. 750.000 er øremerket prosjektet.

– Vi bruker nå ekstra penger på innbyggere i Stange som er særlig utsatt. Unger i en vanskelig livssituasjon og eldre/hjemmeboende. De er budsjettvinnerne, sier Christiansen.

Ordfører Nils A Røhne er svært glad for at de tre samarbeidspartiene Ap, SV og PP kan gjennomføre en offensiv politikk for å styrke den historiske kulturarven. 15 millioner kroner skal brukes for å skape identitet og rom for møteplasser i offentlige institusjoner.

De fem historiske kulturbyggene er Fredheim på Tangen som får 2,2 millioner. 12,8 millioner fordeles mellom det gamle kommunehuset Sole, Kjonerud i Ottestad, Tallholen i Romedal og Mostu skole på Strandlykkja.

Gratis skoletur kommer som verbalforslag i kommunestyret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.