Det kan nesten se ut som de har danset ballett hele livet, men danseinteressen tok første virkelig av da Ingri Langtjernet (18) fra Folldal og Bodil Vestli (18) fra Elverum startet på danselinja ved Stange videregående skole (STAVIS). De flyttet på hybel i Hamar, innså at de måtte være hardtarbeidende og strukturert. Nå har de fått lønn for strevet.

På audition

Den Norske Opera & Ballett gjennomfører «På tå hev», et nasjonalt prosjekt som gir landets ungdom mulighet til å debutere på scenen i operaen. Danseelevene ble plukket ut gjennom auditionrunder på videregående skoler i Norge. Fra Stange videregående ble Bodil og Ingri plukket ut blant 30 danseelever fra første til tredje klasse. Dansetalentene gleder seg stort til å tilbringe kommende uke ved Nasjonalballetten. I lengre tid har de nemlig hatt profesjonell koreograf som veileder. Dansegleden blomstrer på Stange videregående, ifølge |avdelingsleder ved musikk, drama og dans, Ingrunn Bekkevoll Tarebø.

Energi

De to danserne er kjempestolte over å ha passert det trange nåløyet. De sier dans handler om å bruke hode og kroppen.

– Dans krever hardt, disiplinert arbeid der man må strukturere hverdagen, sier Ingri.

– Mye hardt arbeid for å prestere, vi må sette høye krav til oss selv. Dansemiljøet på STAVIS og det sosiale fellesskapet er kjempebra, legger Bodil til.

Ingri forteller at de har vært 20 ungdommer som har møttes i Oslo. Ballettdanseren Kristian Alm, som nå spiller i Nøtteknekkeren, er stangejentenes mentor.– Da jeg startet på danselinja, hadde jeg liten erfaring, sier Bodil, som nok ikke hadde drømt om en slik ballettreise hun er med på.– Tenk å få danse Operaen to ganger, i selve flaggskipet i Norge. Det er stort, sier Ingri.Tarebø sier de to danserne utvilsomt er gode ambassadører for regionen og danselinja på skolen. – Dette er helt fantastisk. Nivået på danselinja og arbeidet som gjennomføres i løpet av skoleårene på Stange legger til rette for at danseelevene kan ende opp i Operaen i et prosjekt som « På tå hev», sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.