– Motivasjonen for å reise til Beijing var å utvikle relasjonen til investorene og interessene som er konsentrert rundt Yang og forretningsmannen selv, sier Røhne.

Nylig kom ordføreren hjem fra sin Kina-reise som både var av privat og offentlig karakter. Som den første stangeordfører noensinne som har besøkt Kina, ga reisen litt mer innsikt og forståelse i hvilke tanker kineserne har når det gjelder Malungen.

Asiater på stor konferanse

I løpet av kommende måneder er planen at et betydelig antall reiselivsoperatører kommer fra Asia til Hedmarken. Forslaget er at Hamarregionen Reiseliv tar delegasjonen med til blant annet Lillehammer og Oslo. I går ga formannskapet i Stange grønt lys til at ordføreren kan benytte inntil 150.000 kroner til prosjektet.

– Under oppholdet i Beijing fikk jeg vite at reisebyråene kommer til Malungen. Det ser også ut til at en større kinesisk, investorgruppe kommer til Hedmarken på nyåret, med basis i Malungen.

Røhne traff noen av disse folkene, men han understreker at prosessene er Malungens ansvar, ikke Stange kommune.

Tilrettelegger

Stange er en tilrettelegger av reiseliv og næringsutvikling.

Tilfeldighetene ville det slik at Innovasjon Norge og ambassaden hadde et stort investeringsseminar der mange kinesiske investorer var invitert for å møte norske aktører og diskutere investeringsmuligheter i Norge. Dette møtet var ifølge Røhne lærerikt og han deltok på middagen ved ambassaden sammen med 60 gjester.

– Storpolitikk er ikke min arena, avslutter ordfører Røhne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.