Ottestad vokser! Samtidig som Emma og de andre sjuendeklassingene forbereder seg på ungdomsskoletid, begynner det å krible i magene til mange skolebegynnere. Førsteklassekullet som møter til høstens skolestart på Hoberg blir rekordstort. Per i dag er hele 52 førsteklassinger registrert og det gjør at skolen for første gang i historien ikke har klasserom nok og dermed må benytte paviljong. Det bekrefter assisterende rektor Heidi Midtlien.

Førsteklassingene holder til i det gamle barnehagebygget, men der er det ikke plass til alle. Midtlien forventer at antallet førsteklassinger vil øke ytterligere fra nå og til skolestart i august.

Ungekullene på første trinn varierer fra år til år. I fjor var det 37 skolestartere ved Hoberg

Hoberg skole ble innviet i 1977. I dag har skolen 297 elever og 50 ansatte. Sjefen for jubileumsfeiringen, Hilde Renvåg, har selv vært lærer ved skolen i 19 år og har denne uka vært ansvarlig for jubileumsfeiringen.

– Vi feiret torsdag og fredag med utekonsert for foreldre, sangsamling for hele skolen og bursdagsfest med sjokoladekake til 350 personer, sier Renvåg, som også trekker fram at skolen scorer svært høyt i alle trivselsundersøkelser der elevene gir uttrykk for at de har det bra.

Personalet trives også. En blanding av yngre og eldre kolleger bidrar til et dynamisk arbeidsmiljø, sier Renvåg.

– Alle er med i gjengen, vi har ikke gutte- eller jentegruppe. Alle er velkommen. Skolen har formet oss positivt. Lærerne er supre og vi lærer mye sosialt, sier Emma Finvik Hagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.