Skolesaken i Stange opptar mye tid, men eieren av kranbedriften W-Mek på Vensvangen, brenner for å bevare fådelte grendeskoler.

– Arbeidsgruppa i Stange Ap la fram sitt høringsdokument 15. februar. Flertallet vil slå sammen Espa skole med Tangen og legge ned Åsbygda og Solvin og lage en skole for elevene herfra. Jeg er ikke i tvil. Stange må beholde grendeskolene som i dag, sier Jensen.

Faglig forsvarlig

– Gruppa har i sitt arbeid hele tiden vært sterkt fokusert på kvalitet i skolen. Jeg ser ikke at det er nødvendig å legge ned en skole kun fordi den er fådelt, så lenge kvalitet på både læring og miljø er ivaretatt. Derfor må fådelte skoler kunne bestå. Etter å ha lest og lyttet til innspill fra de berørte FAU-er er jeg trygg på dette standpunktet, sier Jensen videre.

Utvalget konkluderer enstemmig med at Stange ungdomsskole og Romedal ungdomsskole slås sammen og lokaliseres til Stangebyen. Dette kan Jensen støtte.

Skolestrukturutvalget i Stange Ap har bestått av Jan Yngve Olsen, Ilseng, Ole Kåre Jensen, Espa, Eva Lukassen, Vallset, Eva Stårvik, Ottestad og Mette Strøm Brenna, Stange (sekretær). Tidligere rektor ved Stange videregående skole Truls Wadd (uavhengig valgt), har vært arbeidsgruppas leder.

Distriktenes talsmann

Ole Kåre Jensen vil kjempe for at bosettingen i grendesamfunnene i Stange bevares. Elevtallsutviklingen er positiv både på Espa og i Åsbygda og Jensen sier konsekvensene av endret skolestruktur vil slå uheldig ut. Telemarksforskning slår fast at det neppe vil være positivt for et lokalsamfunn at skolen legges ned og elevene flyttes til nabobygda eller et tettsted lenger unna.

– Det er kinkig å spare inn noen få millioner kroner ved å legge ned grendeskoler, når vi samtidig leser om at kommunens overskudd i 2016 var over 64 millioner kroner. På Espa har vi en helt ny skole bygget for statlige midler. I denne debatten om skolestruktur bør vi vurdere kvalitet framfor økonomi i skolesystemet vårt, sier Jensen.

Skolens betydning i grendesamfunnet kan ikke vektlegges på bekostning av elevenes læringsmiljø og læringsutbytte, hevder flertallet i arbeidsutvalget. Det er Jensen uenig i.

– Små grendeskoler er også pedagogisk gode og kan vise til gode skoleresultater, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.