Leder i Espa Arbeiderforening, Ole Kåre Jensen er imponert og synes det er nesten vanskelig å fatte at arbeiderlaget i bygda har en medlemsøkning på 483 prosent.

Skolesaken engasjerer

Foranledningen for rekordinnmeldingene er, ifølge Jensen, skolesaken. Bygdefolket opplevde trusselen om skolenedleggelse så sterkt at de ønsket å være med på den politiske beslutningen.

Men Jensen frykter ikke at folk hopper av nå som skolen ble reddet av kommunestyret, og kampen ble kronet med hell.

– Det har jeg ingen grunn til å tro. Flere har uttrykt ønske om at de ønske rå fortsette det politiske arbeidet i laget, svarer Jensen.

Espa Arbeiderlag har altså økt fra 18 til 105 medlemmer. Lokallaget fikk 87 innmeldinger. Per dags dato har seks innmeldte ikke betalt medlemskontingenten ennå. 81 har betalt og dermed er status 99 betalende medlemmer så langt.

Slåss for lokalsamfunnet

Leder i Stange Arbeiderparti, Grethe Mikaelsen, er overveldet over Aps framgang i Stange. I dag har Stange Ap 511 medlemmer som har betalt medlemskontingent. Totalt har medlemstallet økt med 92 hittil i 2017.

– Det er gledelig å se at folk vil slåss for lokalsamfunnet sitt. Denne framgangen er veldig moro. Folk i Stange har tillit til Stange Ap og de føler at Ap ville hjelpe dem i slaget om skolestrukturen.

Arrangerer møte

Mikaelsen oppsummerer framgangen i medlemsmassen i tre punkter. Innbyggerne er interessert i samfunn, politikk og nærmiljø.

– 4. mai ønsker vi våre nye medlemmer velkommen til et motivasjonsmøte for å bli bedre kjent. Hele organisasjonen er blitt vitaminisert og vi ønsker å bli enda mer samkjørte på grasrota. Alle arbeiderlagene opplever for tida medlemsøkning.

Leder i Stange og Romedal Arbeiderlag, Kjell Arne Johnsrud, sier at levende grender er helt avgjørende for framtida i Stange. Ap er garantisten for dette og mange ser også fram mot valget, sier Johnsrud.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.