– De jobber og bor på Grobunn og går utenpå ordinær bemanning, i egen turnus i inntil 35 timer per uke. Volontørene er i samme aldersgruppe som ungdommene på Grobunn og er et svært positivt tilskudd for miljøet. De er forbilder og rollemodeller for våre utviklingshemmende ungdommer, samt veiledere og støttespillere i hverdagen. Det sier Øyunn Kleppe Normann, EVS-koordinator.

EVS ble opprettet av Europakommisjonen i 1996 og har til nå gitt mer enn 100.000 unge volontører en mulighet til å bidra til en sak de er opptatt av. Flere hundre ungdommer fra Norge har arbeidet som frivillige i europeiske land siden oppstarten av programmet. Å reise ut for å jobbe frivillig i et annet land er utfordrende og lærerikt. EVS er en del av Erasmus+-programmet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.