Ordfører Nils A. Røhne fikk mandag servert marsipankake i den nye brakkeriggen med kontorer og oppholdsrom. Bløtkakefesten markerte at kommunen har gitt rammetillatelse og klarsignal til byggestart. Innlandsporten åpner til sommeren og tidsplanen er stram, medgir daglig leder i entreprenørselskapet Eco Sør, som vant entreprisen på prosjektet. Selskapet som holder til i Hamar og som blant annet bygde Ottestadhallen, har totalentreprisen på bygningene. En annen lokal aktør, Bjørn Frenning Transport og Graving, er både underentreprenør på gravearbeidet til bygningene og totalentreprenør utomhus.

Firmaets største kontrakt

Bjørn Erik Frenning Karlsen sier kontraktene på Innlandsporten er det største prosjektet stangefirmaet har vært involvert i. Firmaet med 30 ansatte, skal utføre arbeider for 12,5 millioner kroner. 90.000 kubikkmeter fjell er allerede sprengt på Innlandsporten. Det tilsvarer hele 19.000 lastebillass.

Cirkle K bygger selv

– Jeg har stor tro på at Tangen-området med Innlandsporten blir et viktig tyngdepunkt i Stange sør, sier ordfører Røhne.

Det vil altså gå slag i slag på byggeplassen. Daglig leder i Tom Brødsjømoen sier Innlandsporten bare bruker lokale entreprenører.

Bygningene som nå er under bygging er for Burger King og Coop. Bensinstasjonen Cirkle K. bygger selv. Vinmonopolet er ikke i boks ennå. Neste tildelingsmøte er i november. Uavhengig av hvilket vedtak polstyret fatter, har ordføreren fått lovnader om at polutsalget i Stangebyen skal bestå.

Opptil 50 mann skal bygge

Når det første byggetrinnet på Innlandsporten er ferdig til sommeren, er det investert cirka 150 millioner kroner. Byggene til Coop og Burger King er beregnet å koste 130 millioner. Ifølge Jon Olav Bråten vil det i perioder være sysselsatt 45–50 mann på byggeplassen. Entreprisen til Eco sør alene, er på 50 millioner. Coop-bygget blir på 1.000 kvadratmeter og skal inneholde kafé /konditori og en såkalt Brustad-bu, en butikk på 100 kvadratmeter som kan ha søndagsåpent.

Tomta på vestsiden av E6 er også regulert til næring og det pågår dialog med flere interessenter innen handel. Når begge tomtene ved E6 er ferdig utbygd, vil totale investeringer utgjøre en milliard kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.