Søndag 28. mai er dagen for kick-off til jubileet, sier styreleder Torfinn Kringlebotn.

Ottestad Idrettspark er klubbens sjel og samlingspunkt for 1.400 medlemmer. Breddeklubben satser.

Denne dagen på Ottestad ILs 99-årsdag, sparker styret i gang Aksjon Kunstgress i Ottestad. Målet er å bygge to nye kunstgressbaner i idrettsparken. Disse skal være klare til 100-årsjubileet om ett år, ifølge Mari B. Nordtun, daglig leder og anleggsleder Bjarne Kise.

1,5 millioner kroner

Det store kunstgressprosjektet i Ottestad er nesten fullfinansiert, men det mangler 1,5 millioner kroner. Derfor henvender styret seg til medlemmer og støttespillere og ber alle om å brette opp ermene.

Ottestad IL har fått tilsagn på spillemidler og tilskudd fra kommunen. Det kommunale tilskuddet et på 3,750 millioner kroner, 500.000 kroner for 11-er banen fra Sparebank1 Østlandet og 750.000 kroner fra Stange og Romedal Brannkasse er gitt i tilskudd til to kunstgressbaner.

Det skal legges kunstgress både på hovedbanen og barnefotball-feltet. Med kunstgress blir det mulig å holde banene åpen gjennom hele fotballsesongen. En slitesterk matte tåler dessuten både skiløyper og annen bruk om vinteren, sier ildsjelene.

Forventer økning

– Hovedmotivasjonen for kunstgress er at vi kan øke bruksfrekvensen på sju dekar som 11-er bana er, fra fem til 50 timer per uke. Gressbanen tåler rett og slett ikke så mye. Vi har ikke råd til å la 7.000 kvadrat ligger ubrukt mange timer når vi har 650 medlemmer i fotballgruppa i Ottestad. Vi har 53 lag som og må bruke arealene vi har bedre. Ottestad IL er den femte største fotballklubben i Hedmark, sier Kringlebotn.

– I kampsesongen har det vært vanskelig å avvikle både treninger og kamper. Banefordelingen blir komplisert. Det er stor vekst og vi forventer ytterligere befolkningsøkning i Ottestad neste 20 år, sier Nordtun.

Løpebane med fire felt

Dugnadsarbeidet som skal gjøres i klubben er spennende. Det nye fotballanlegget vil få en 100 meters løpebane med fire felt. Det er den samme løsningen som finnes på Lillehammer, på fotballbanen ved Håkons Hall.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.