Tom Brødsjømoen, daglig leder i Innlandsporten Eiendom, sier prosjektet er i innspurten før åpningen av byggetrinn 1.

– Dagene er hektiske og morsomme. Byggearbeidene er i rute, interne veier og parkeringsplasser er snart ferdige. Likeledes den nye direkte avkjøringen fra E6. Det blir høytidelig snorklipping. Vi håper flest mulig kommer for å få med seg åpningen av det flotte anlegget vi har bygget, sier Brødsjømoen.

Han sier det ikke er bestemt endelig hvem som skal klippe.

Startet i 2003

Coop Innlandet gikk inn på Tangen i 2003, og en av målgruppene er hytteturistene som kjører E6 og befolkningen sør i Stange.

1.000 kvadratmeter dagligvarebutikk med søndagsåpen butikk og kafé/bakeri, Burger King, fem mål bensinstasjon og en dyrepark som nærmeste nabo. Det er hva utbyggerne håper får folk til å stoppe på Innlandsporten.

Ordfører Nils A. Røhne tar til orde for at Innlandsporten kan bli et utstillingsvindu for å presentere Innlandet. Han vil arbeide for at Hamarregionen Reiseliv blir til stede og kan synliggjøre alle valgene man har på Hedmarken og i Innlandet.

Stange formannskap bevilget i mai 200.000 kroner til etablering av informasjonssenter ved Innlandsporten. Dette blir et ubemannet infosenter. Byggingen av Innlandsporten har gått i rekordfart. Byggestarten ble markert i februar og 6. juli åpner altså anlegget.

Trafikkgrunnlaget langs E6 på Tangen er stort. Årsdøgnstrafikken er cirka 14.000 kjøretøyer.

Hyttepol

Første byggetrinn på Innlandsporten koster cirka 150 millioner kroner. Byggene til Coop og Burger King er beregnet å koste 130 millioner. Bensinstasjonen Circle K. bygger selv.

Innlandsporten eiendom har beredt grunnen for polutsalg. Dette er imidlertid ikke avgjort av Vinmonopolet ennå, men det såkalte hyttepolet kan raskt etableres. Vinmonopolets neste tildelingsmøte er i november.

Tomta på vestsiden av E6 er også regulert til næring og det pågår dialog med flere interessenter innen handel. Totale investeringer ved Innlandsporten utgjør en milliard kroner.

Tøffere konkurranse

Bolleland, Innlandsporten, Ånestad, Østerdalsporten og Rudshøgda. Tilbudene til vegfarende langs ferdselsårene popper opp i Innlandet. Konkurransen om kundene skjerpes, og Ånestad-utbygger Børre Johnstad er spent.

– Det kan hende vi har nådd et metningspunkt når det gjelder etableringer. Hvor går volumtoppen og grensa? Det er et spennende spørsmål, sier Johnstad.

– Konkurranse må vi tåle, alle som åpner vil ta et volum i markedet. Det handler om å tjene penger. Samtidig ser vi at handelen øker og trafikken stiger. Den fine befolkningsøkningen er jo god lesning. Som sagt, grensa for metningspunkt er umulig å si.

– Er du selv bekymret for lønnsomheten i ditt eget prosjekt?

– Nei, det er jeg ikke. Trafikkøkningen i hele Innlandet øker. Samtidig er det blitt mange tilbud og folketallet er inne i en svært positiv utvikling, sier Johnstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.