• Arild Olsen.
    FOTO: Henning Holter Christensen

– Jeg blir skremt av uttalelsene til FAU-leder ved Ottestad ungdomsskole Tore Ketil Stårvik i HA onsdag. Det blir ikke godt miljø av slike uttalelser at vi har for mange dyre småskoler. Stange er en stor landbrukskommune og en kriging der vi setter skolekretser opp mot hverandre, er ikke konstruktivt. Stange er avhengig av bygder som er i live, sier Olsen.

– Ulike oppfatninger

Ordfører Nils A. Røhne sier i en kommentar at det er bra at forskjellige stemmer kommer til uttrykk i skolestrukturdebatten i Stange.

– Det er ulike oppfatninger i denne saken blant Stanges innbyggere, sier Røhne.

– Når skal skolesaken avgjøres av de folkevalgte Stange?

– Jeg regner med at den endelige behandlingen kan bli i kommunestyret 22. mars. Det legger jeg opp til, svarer Røhne.

Espa og Tangen samarbeider

I høringsuttalelsen til FAU ved Tangen skole, legges det vekt på at mange relasjoner mellom Tangen og Espa allerede er på plass i dag.

– Barn på Espa og Tangen er godt kjent gjennom idrett og andre felles fritidsaktiviteter og er sosialt knyttet sammen. FAU på Tangen ønsker en fulldelt, robust skole sør i Stange, som kan imøtekomme dagens og framtidas krav til lærernes faglige kompetanse og elevenes læringsutbytte, uttaler FAU.

Foreldrene støtter rådmannens punkt 2. Her anbefales at Espa barneskole slås sammen med Tangen barneskole. Dette betyr altså nedleggelse av Espa skole, som folk i Stange sør er sterkt i mot.

– Større kollegium gjør det lettere å samarbeide på tvers og innenfor samme fag. Lærere som enkelt kan spille på kolleger som er tilgjengelige på samme skole får bedre mulighet til å gjøre løpende evaluering av egne opplegg og få hurtige og uformelle tilbakemeldinger i hverdagen. Ved færre skoleenheter forventer vi en styrking i skolehelsetjenesten, ved at de kan være tilgjengelig for elevene flere dager i uken, sier Tangen FAU.

Samarbeidsutvalgene ved Espa skole og barnehage, har imidlertid en annen oppfatning:

– Skoleskyss vil føre til at elevene blir mindre fysisk aktive og bussturen kan bli lang og slitsom for de minste, skape utrygghet og skolevegring. Vi er redd dugnadsånd og fellesskap i bygda blir borte eller betydelig redusert. Rød tråd i barnehage/skole er det unike samarbeidet i oppvekstsenteret som fører til en meget trygg overgang mellom barnehagen og skolen, skriver de i innsigelsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.