– Det er skuffende at rådmannen ikke har tillit til Åsbygda som selvstendig skole. Vi er vel egentlig lykkelig som liten, sier Sjøli.

FAU-lederen sier foreldrene vil mobilisere i høringsprosessen og vise tydelig hvilke konsekvenser en nedleggelse får. – Når jeg leser rådmannens høringsdokument, er det overraskende at rapporten til Telemarksforskning nærmest legges til side. Det er også overraskende at Stange kommune skal bruke 300 millioner på skolestruktur. Telemarksforsking konkluderte med at innsparingseffekten ved å slå sammen stangeskoler ikke er særlig stor, sier Bjørnstad.

Hun viser til at Åsbygda i fjor var best i Stange på nasjonale prøver i matematikk.

– Må du være stor for å være god? spør vi her i skolekretsen.

Ordfører Nils A. Røhne sier det er lagt opp et omfattende løp for skolediskusjonen.

– Det kan ikke være riktig å konkludere like etter at utredningen til rådmannen er lagt fram. Vi har høring fram til 10. februar, sier Røhne.

Telemarksforsking konkluderer med at flere forhold tilsier at Breidablikk skole på Ilseng drives videre. Skolen er arealeffektiv, har forholdsvis få elever som trenger skoleskyss. Når elevtallet på Ottestad u-skole blir så stort at den kan ha fire klasser på trinnet kan Breidablikk gi u-skoletilbud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.