Mandag ble det kjent at Tore Ketil Stårvik vil etablere Ottestadlista før kommunevalget 2019, for å få innflytelse på stangepolitikken. Tirsdag kom det flere støtteerklæringer til listeutspillet på Facebook.

Busterud positiv

– Hvilke råd har du til Stårvik og Ottestadlista, Busterud?

– Dette er et spennende partiinitiativ. Et kommunestyre skal imidlertid håndtere saker for hele kommunen, ikke bare drive politikk for Ottestad. Det blir kanskje utfordringen. I skolesaken i Stange ser jeg at forskjellige holdninger i ulike deler av kommunen. Det er på mange tegn på at innbyggerne i Stange har ganske ulik tilhørighet, vil jeg si. Vi ser en sterk grendetenking i Stange, men jeg skal være forsiktig med å blande meg inn i stangepolitikken, sier Busterud.

Han mener Ottestadlista kan bli oppfattet som et savn i nærmiljøet og dermed få mange stemmer.

– Ottestad har jo nesten halve innbyggertallet i kommunen, sier han.

Geografiske motsetninger

Noe av nøkkelen til By- og Bygdelistas suksess i Hamar, tror Busterud ligger i at partiet har greid å bygge ned geografiske motsetningsforhold.

– Det har vi greid, ellers hadde nok ikke By og Bygdelista overlevd. Også for Ottestadlista må det handle om å ha utviklingen i hele kommunen i perspektiv. Stårvik har helt rett i at det er enklere å engasjere folk tverrpolitisk enn innen et parti.

– Hvilke muligheter har egentlig Ottestadlista til å bli maktfaktor i stangepolitikken?

– Slik jeg leser, har lista potensial til å få mange stemmer. I Hamar hare By- og bygdelista vært et kommuneutviklingsparti. Vi har gått i spissen for opprusting av infrastruktur som vann og kloakk i utkanten og kulturhus. Det var jo sterke geografiske motsetninger etter kommunesammenslåingen mellom Hamar og Vang i 1991. Vi har vært bevisst på at alle skal med og alle skal ha sitt, sier Busterud.

– By- og bygdelista er vel totalt avhengig av deg som ordfører?

– Det er ikke bare jeg som sitter i kommunestyret. Vi har mange gode navn på lista. Slik må også Ottestadlista gjøre. Navn som folk har tillit til og som viser at de duger i andre sammenhenger.

– Det står fritt fram å etablere bygdelister, men jeg tror at samfunnsutviklingen er tjent med partier som er representert på forskjellige forvaltningsnivåer og som legger et helhetlig samfunnsperspektiv til grunn.

STÅRVIKS DATTER BLIR I AP

Det sier ordfører Nils A. Røhne og poengterer at det politiske flertall og nesten alle partier i kommunestyret i de siste årene, og i det siste året, virkelig har hatt fokus på Ottestad, ved siden av et blikk for hele kommunen.

– Jeg blir i Arbeiderpartiet, sier varaordfører Trine Lise Stårvik, datteren til stifteren av Ottestad-lista, Tore Ketil Stårvik.

– Familie er en ting, politikk en annen. Utover dette har jeg ingen kommentar. Det har vært lite politisk engasjement blant innbyggerne i Ottestad. Kanskje faren min kan være med og få til det, selv om det ikke ser endelig klart ut om det blir liste, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.