– Han er imidlertid ikke kriminell, men tvert imot en spennende og ressursrik forretningsmann som kan bety mye for en kraftfull utvikling i vårt område, sier Røhne.

Stangeordføreren, som har hatt kontakt med Yang etter nyttår, peker på at den kinesiske forretningsmannen er ung og ambisiøs.

– Yang er en forretningsmann med stort nettverk i det kinesiske næringslivet.

– Hvordan reagerer du som Stanges øverste leder på at politiet utviste fem kinesere fra Malungen?

– Yang har møtt utfordringer i hvordan han skal håndtere forhold som HA omtaler på nett og i avis.

– Ville det vært naturlig at Stange kommune hadde veiledet kineserne på Malungen i denne konkrete saken, det er tross alt en jungel av lover og regler for å benytte utenlandsk arbeidskraft?

– Jeg mener det er viktig å være klar på hvilke roller vi har. Det er ikke naturlig for en offentlig virksomhet som kommunen, å ha en rolle i å ha ansvaret for eventuelt ansatte på Malungen.

Politisak

Ordfører Røhne ønsker å være forsiktig med å spekulere ettersom utvisningen har vært en politisak.

– Jeg vil likevel gå så langt å si at det er mulig å gå seg vill i bestemmelser som gjelder når man etablerer seg første gang internasjonalt. Det kan være krevende å forholde seg til et regelverk i fremmed land nær man skal etablere næringsvirksomhet.

– Har du inntrykk av at denne saken har gått inn på Malungen-eieren?

– Ja, absolutt, men jeg tror Yang bretter opp ermene og kommer tilbake.

Stangeordføreren understreker at kinesernes oppkjøp av Malungen er spennende.

– Jeg har møtt Yang og gjennom disse møtene er det blitt klarere og klarere at Malungen-satsingen kan gi en spennende relasjon mellom næringslivet i hele Innlandet og kinesisk næringsliv. Dessuten har vi også sett at det åpner seg dører innen norsk/kinesisk reiselivssatsing, sier Røhne som bekrefter at kinesiske investorer har sett på Mjøslia som et interessant utbyggingsområde for fritidsbebyggelse.

– Vi har fortsatt håp om at det til høsten vil være kinesiske investorer som vil se på muligheter i Hedmark. Her snakker vi om investeringer i store prosjekter som har behov for kapital og ikke oppkjøp av skog og jord som er hovedsaken. I en framtidstanke er dette spennende, sier Røhne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.