– Jeg blir skremt, var pausekommentaren til Høyres gruppeleder Kirsti Berge i kommunestyret.

Utblåsningen fra den sindige høyrepolitikeren kom etter at Frp i kommunestyret hadde lagt fram 26 verbalforslag, hvorav budsjettmidler til klimatiltak skulle finansiere redusert eiendomsskatt. For å kompensere klimasatsingen i Stange, hadde Frp funnet inndekning i statstilskudd i forbindelse med forliket mellom regjeringspartiene.

Miljøløft

Berge sier til HA at hun ikke er imponert over regjeringspartner Frp.

– Når de vil ta vekk midler til klima og miljøtiltak og forutsette at disse pengene i stedet kommer fra staten for å finne inndekning for tapt eiendomsskatt, da må jeg si at dette virker som ønsketenking. Vi må ta et løft for miljøet. Derfor blir jeg skremt når partiets folk uttaler at klimaendringene ikke er menneskeskapt. Dette er ikke realistisk, sier Berge.

Frp la dagen før budsjettmøtet i kommunestyret torsdag fram sitt alternative budsjett på 30 sider. Fra talerstolen karakteriserte Berge dokumentet som en blanding av valgprogram og verbalforslag.

– Jeg leser et hefte av folkesporten finn 5 feil, sa Berge.

Lønnskutt og ungdomshus

Frp foreslo å fjerne lønnen til varaordfører Trine Lise Stårvik på 400.000 kroner og legge ned Ottestad ungdomshus. Ungdomshuset mottar 2 millioner kroner årlig i støtte fra kommunen og Frp ville i stedet bruke pengene å styrke aktivitetstilbudet for barn og unge i hele kommune.

– Dette kan vi bare ikke være med på, sa Berge kontant.

Etter at Frps gruppeleder Jan Olav Nybruket hadde lagt fram budsjettforslagene, ville Aps Øyvind Hartvedt vite om Frp hadde regnet på hvor mange ekstra folk rådmannen måtte ansette for å utrede partiets forslag.

– Det som slår meg når jeg leser et så omfattende dokument, er at det er gjennomarbeidet tenking. Det er imidlertid så mange konkrete forslag på bestillinger til rådmannen, at jeg tror det trengs flere folk til å gjøre jobben, sa Hartvedt.

Nybruket svarte at dersom forslagene skulle få flertall i kommunestyret, måtte rådmannen forholdt seg til partiets utregninger.

– Jeg tror dagens stab ville ha vært stor nok. Poenget er å få redusert eiendomsskatten, sa han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.