Et av de mest krevende rehabiliteringsprosjektene i Stange ble kronet med suksess da fasadene på byggetrinn 1 fra 1976 ved kommunens største barneskole ble pusset opp. Nylig var det ferdigbefaring sammen med entreprenørselskapet T.H. Johansen & Sønner. 12,5 millioner kroner er investert i 130 nye vinduer, etterisolering, kledning og murstein. Skolen har også fått ny, moderne ledbelysning.

Står i 100 år

Eiendomssjef i Stange, Bjørn Lunstøeng, tror teglen vil stå i 100 år. Det er satt inn såkalte komposittvinduer med sinkbeslag som også har lang levetid. Kledningen er royalimpregnert panel, som trenger minimalt med vedlikehold.

Hoberg skole ble bygget for 40 år siden, og det har ikke vært utført vedlikehold på skolebygget.

Hoberg har i dag 300 elever.

– Historien til det store oppgraderingsprosjektet er en taklekkasje som medførte fuktinntrenging over vinduene. Da dette ble oppdaget, så vi umiddelbart behovet for å gjøre noe med fasadene. Dermed ble det utredet full etterisolering ettersom bygget etter hvert var blitt trekkfullt. Resultatet i dag er at vi egentlig har fått et nytt bygg, sier Lunstøeng.

Full drift under bygging

Skolen har vært i full drift under rehabiliteringen som startet 11. juli i fjor. Ifølge prosjektleder Ove Simensen var prosjektet krevende fordi undervisningen pågikk parallellt med byggearbeidet. Hele tiden har det vært fokus på sikkerhet.

– Jeg vil si det ble utvist stor smidighet fra skolen og entreprenørens side. Vi har ikke hatt uhell av noe slag, sier eiendomssjef Lunstøeng.

Rektor Børresen sier kommunens verneombud har deltatt i prosjektgruppa. Byggeplassen har vært godt gjerdet inn med skjermingsduk og sluser i nettinggjerdet har gjort det mulig for elevene å komme seg inn på skolen.

– Ved varelevering har vi alltid hatt to vakter for å sikre at ingen barn eller voksne skulle komme i sjåførens dødvinkel, sier Simensen.

Børresen sier at rehabiliteringen er viktig for elever, ansatte og foreldre og mener oppussingen betyr mye for trivselen på skolen vår. Børresen vil ikke undervurdere trivselselementet ved et flott bygg. Det er montert solavskjerming og etterisolering vil helt klart påvirke energiforbruket. Stange kommune har brukt nærmere 65 millioner på oppgradering av skolebygg i Ottestad: Hoberg og Ottestad u-skole.

Her kan du lese om planutvalgets historiske jernbanevedtak i Stange.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.