Noen av de fremste drivkreftene i Stange Røde Kors hadde suksess med gaver til vanskeligstilte til jul. Tradisjonen tro ble gavene fordelt via helsestasjonen i Stange.

Pengene fra Gjensidigestiftelsen rekker ikke bare til julegaver. Stange Røde Kors har de siste årene også arrangert turer til Lekeland og en teatertur.

– Målgruppa vår denne gang var barn og unge som ikke har fått så mye til jul og som ville hatt glede av en teateropplevelse på nyåret. Planen er å ta med unge til Hamar Teater for å se den siste forestillingen av «Gullfuglen», sier Juliussen.

Som kjent hadde Turnékompaniet premiere på sitt romjulsteater 28. desember. Søndag spilles siste forestilling av eventyrspillet og den fengslende trollverdenen, som har gledet både gammel og ung i julehøytiden.

Fikk invitasjon før jul

Ifølge Juliussen er Røde Kors i Stange overrasket over at responsen er så dårlig. Nå vil gruppa vurdere nøye om det er noen vits i å arrangere den tradisjonelle Lekeland-dagen senere i vinter.

– Det kan rett og slett være vi har bommet på dette opplegget. Vår invitasjon har gått via Barnevernet og flyktningtjenesten i Stange kommune. Invitasjon ble sendt ut i god tid før jul, med svarfrist 22. desember. Hittil har vi ikke fått en eneste tilbakemelding. Det er rart, sier Juliussen som er ansvarlig for tur- og aktivitetsgruppe for barn i Stange Røde Kors.

– Foreldrene kan få være med slik at ungene slipper å gå alene. Alle over skolealder som fikk julegave fra Stange Røde Kors, mottok også invitasjon til teaterforestillingen. Vi tenker at det er noen barn som ikke har hatt en teateropplevelse. Tidligere var vi på Hedmark Teaters Pippi-oppsetning. Denne gang trodde vi også det ville være populært. Nå spør vi, hvordan kan vi få tak i unger fra vanskeligstilte hjem? Vi har ventet lenge på tilbakemelding, og lurer på hvorfor det ikke er et behov, sier Juliussen.

Har invitert alternativt

Røde Kors har nå invitert beboerne i Felles Framtid i Sandvika på teater. De skal gi svar i løpet av nærmeste dager. Nå spør de hvilke kanaler som må brukes for å få tak i barna. Stange Røde Kors har også forsøkt å gå via Nav, men på grunn av taushetsplikten ga ildsjelene til slutt opp.

– Vi er noen i Røde Kors som bruker ganske mye tid på dette.

Barnevernet i Stange opplyser at hovedårsaken til liten interesse kan være at mange familier føler det vanskelig å forplikte seg til å delta.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00