Elevrådsleder Simone Hornsletten (18) på Jønsberg videregående skole vil gjøre riktige valg i trafikken. Ingen elever på skolen vil bli del av den dystre statistikken for hardt skadde og drepte i Hedmark.

Onsdag ble Simone og resten av skolens elever kåret til Norges nest beste i trafikksikkerhet. I tre uker i november deltok Jønsberg og Ringsaker som de eneste videregående skolene i Hedmark i en trafikksikkerhetskonkurranse som Trygg Trafikk arrangerte.

Skal ta lappen

Ifølge distriktsleder Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk Hedmark, var uoppmerksomhet temaet for årets konkurranse.

– Mange ulykker skjer fordi vi er uoppmerksomme i trafikken. For å vinne konkurransen sendte elevene blant annet inn bilder, svart på undersøkelser, så filmer og brukt mye tid og krefter på tematikken. Jo flere elever som engasjerte seg, desto flere poeng fikk skolen, sier Solbraa.

– Jeg holder på å ta lappen nå. Konkurransen til Trygg Trafikk var veldig lærerik og nyttig. Engasjementet til elevene på Jønsberg har vært imponerende. Jeg føler trafikksikkerhet handler mye om at vi unge ikke tar unødvendige risikoer, men følger trafikkreglene. Jønsbergelevene er kanskje blitt mer bevisste og det var flott at vi fikk være med på konkurransen. Det er nesten så vi kan snakke om en holdningsendring. Alle har vært motiverte og personlig vil jeg si at konkurransen ble en vekker, sier Simone Hornsletten, som skal ta lappen over nyttår.

Ikke kult å bruke refleks

Videoen som elevene lagde om trafikksikkerhet, høster lovord hos Trygg Trafikk ifølge Solbraa. Trygg Trafikk spanderte onsdag pizza og julebrus på skolens elever. Jønsberg var nemlig så nære ved å vinne. Solbraa retter også en stor takk til leder for trafikkprosjektet på skolen og lærer Eli Dybdal.

Margrethe Wernøe (18) fra Hamar og Gina Skarpnord (18) fra Stavsjø, er enige i at refleks kan redde liv.

– Det er så viktig å bruke refleks, men ungdom i dag synes det er skikkelig teit å bruke refleksbrikke, sier 18-åringene.

Oppfordringen fra Trygg Trafikk til Jønsberg-elevene og alle unge i hele Norge er at ved å ta riktige valg kan en unngå trafikkulykker.

– Vi ønsker ikke at dere skal bli del av ulykkesstatistikken. Trygg Trafikk fokuserer på bruk av bilbelte i buss. Refleks er en enkel livsforsikring og reduserer faren for å bli påkjørt med 85 prosent, sa Solbraa til Jønsberg-elevene.

– Det er de unge som er den mest ulykkesutsatte gruppen og vi appellerer til å ta ansvar for eget liv. Målet er å redusere den dystre statistikken, sier lederen i Trygg Trafikk.

Ekstrapremien til Jønsberg er kule traktor-reflekser.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00