Scenarioet inntraff på samme tid: I formannskapet onsdag morgen blir politikerne orientert om at samlet eiendomsskattetakst i Stange ved siste taksering i 2015 var 18,1 milliarder kroner. Med 3,9 promille gir dette 70,5 millioner kroner i kommunekassa.

Noen kilometer unna i Sannervegen går Anny Lindholdt Kleemola sin daglige tur med hunden Tia. Veg vil hun ikke kalle boligtraseen, som er så hullete at bileierne må kjøre slalåm mellom dype hull.

– Hva går egentlig pengene vi betaler i eiendomsskatt til? Skulle ikke eiendomsskatt øke livskvaliteten til innbyggerne. Nok er nok. Slik denne vegen har vært i årevis går ikke lenger. Folk kjører i stykker bilene sine, sier Kleemola.

Sto fram i 2009

Ifølge Anny gikk hun til HA i 2009 og fortalte til avisens lesere om vegstandarden den gangen. Hun lurte på om Sannervegen var et lappeteppe eller veg?

– Det er fristende å nekte og betale eiendomsskatt. Flere enn meg er fortvilet og forstår ikke at vi ikke blir hørt. I flere år nå har kommunen lovet fortgang. Så kommer det et gruslass og ved neste regnvær er det like hullete. Gående må for eksempel bruke innkjørsler for å komme forbi vanndammene. Det er helt uholdbart.

– Ferdig asfalt i uke 38

Nye vann og kloakkledninger ble ført fram i Sannervegen. Deler av boligvegen er asfaltert, men den innerste delen er et vaskebrett.

HA har forelagt saken for Viggo Svendsen, assisterende leder i kommunalteknikk i Stange kommune. Han har gledelige nyheter til oppsitterne og nå ser endelig saken til å være løst.

– Innen 14 dager skal vegen være ferdig asfaltert. Det har vært mye regnvær i det siste og derfor blir det fort hullete. Arbeidet med å skifte alt av vann- og avløpsledninger på Sannerfeltet er ferdig, som spillvann-, overvann- og vannledninger. Vi hadde ledninger som var lagt under garasjer og hus. Sannerfeltet har vært en utfordring på grunn av fallproblematikk. Det er løst blant annet ved å grave ledningene ned på fire meters dyp, sier Svendsen.

Han forteller at dette betinger at grunnen må «sette seg» før asfaltering. Ellers kan det bli setningsskader.

– Ferdig asfalt står altså på planen i 2017, nærmere bestemt i uke 338. Vi er kjent med at noen er misfornøyd på feltet, sier han.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00