Scenarioet inntraff på samme tid: I formannskapet onsdag morgen blir politikerne orientert om at samlet eiendomsskattetakst i Stange ved siste taksering i 2015 var 18,1 milliarder kroner. Med 3,9 promille gir dette 70,5 millioner kroner i kommunekassa.

Noen kilometer unna i Sannervegen går Anny Lindholdt Kleemola sin daglige tur med hunden Tia. Veg vil hun ikke kalle boligtraseen, som er så hullete at bileierne må kjøre slalåm mellom dype hull.

– Hva går egentlig pengene vi betaler i eiendomsskatt til? Skulle ikke eiendomsskatt øke livskvaliteten til innbyggerne. Nok er nok. Slik denne vegen har vært i årevis går ikke lenger. Folk kjører i stykker bilene sine, sier Kleemola.

Sto fram i 2009

Ifølge Anny gikk hun til HA i 2009 og fortalte til avisens lesere om vegstandarden den gangen. Hun lurte på om Sannervegen var et lappeteppe eller veg?

– Det er fristende å nekte og betale eiendomsskatt. Flere enn meg er fortvilet og forstår ikke at vi ikke blir hørt. I flere år nå har kommunen lovet fortgang. Så kommer det et gruslass og ved neste regnvær er det like hullete. Gående må for eksempel bruke innkjørsler for å komme forbi vanndammene. Det er helt uholdbart.

– Ferdig asfalt i uke 38

Nye vann og kloakkledninger ble ført fram i Sannervegen. Deler av boligvegen er asfaltert, men den innerste delen er et vaskebrett.

HA har forelagt saken for Viggo Svendsen, assisterende leder i kommunalteknikk i Stange kommune. Han har gledelige nyheter til oppsitterne og nå ser endelig saken til å være løst.

– Innen 14 dager skal vegen være ferdig asfaltert. Det har vært mye regnvær i det siste og derfor blir det fort hullete. Arbeidet med å skifte alt av vann- og avløpsledninger på Sannerfeltet er ferdig, som spillvann-, overvann- og vannledninger. Vi hadde ledninger som var lagt under garasjer og hus. Sannerfeltet har vært en utfordring på grunn av fallproblematikk. Det er løst blant annet ved å grave ledningene ned på fire meters dyp, sier Svendsen.

Han forteller at dette betinger at grunnen må «sette seg» før asfaltering. Ellers kan det bli setningsskader.

– Ferdig asfalt står altså på planen i 2017, nærmere bestemt i uke 338. Vi er kjent med at noen er misfornøyd på feltet, sier han.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.