Skolebassenget på Ottestad ungdomsskole er preget av tidens tann. Derfor la kommunestyret prosjektet inn i økonomiplan 2015 – 2018/2016-2019 med oppstart 2017 fordi anlegget er sårbart og kommer på et tidspunkt til å bli kritisk enten på teknisk eller bygningsmessig side.

25 millioner er satt av i planperioden og 10 millioner til oppstart i år. I budsjettbehandlingen i desember ble altså svømmehallprosjektet igjen satt på dagsorden, og flertallet bestilte en utredning om alternativ plassering av ny svømmehall ved Hias-bana for å benytte overskuddsvarme.

I dag sier Gihlemoen det er ille at politikerne ikke har fått informasjon om status i bassengsaken. Han vil på første kommunestyremøte kreve en redegjørelse.

Eiendomssjefen svarer

Eiendomssjef i Stange Bjørn Lunstøeng, bekrefter at rådmannen har fått i oppdrag å utrede bygging av ny svømmehall i Ottestad.

– Vi har engasjert arkitekt i arbeidet med å bistå under utredningen av prosjektet. Noe som er en ressurskrevende øvelse med mange faktorer, men vi håper å legge fram saken for politisk behandling i løpet av høsten, sier Lunstøeng.

Eiendomssjefen viser til at den politiske bestillingen er omfattende.

– Forstår du at noen politikere er utålmodige?

– Det er mange oppgaver i kommunen. Det er klart vi kunne ha orientert det politiske miljøet om status. Vi har imidlertid brukt tid til blant annet å forhøre oss om finansiering i Kulturdepartementet. Konsekvenser av ulike plasseringer, blir også utredet, sier Lunstøeng.

Folkebad i Ottestad

Eiendomsavdelingen er også bedt om å legge fram en utredning om etablering av folkebad i Ottestad som skal bestå av 25 meters basseng. Driftskostnader og hvor en slik svømmehall eventuelt skal plasseres inngår i kommunestyrets bestilling.

– Jeg håper vi har noe å legge fram til høsten mot jul. I en tid da vi må prioritere ressurser, prøver vi å dra i alle tråder. Svømmehall er selvsagt en prioritert oppgave, sier Bjørn Lunstøeng.

Svømmebassenget på Åkershagan har også vært i bruk i lang tid.

Nødvendig basseng

– Dagens basseng er bygget for et Ottestad med en brøkdel av dagens innbyggertall, det er utslitt og umoderne og har begrenset tilgjengelighet.

Det sier Truls Gihlemoen, Frp.

– Et halvt år er passert siden vi fikk med oss et bredt flertall i Stange kommunestyre på å utrede bygging av ny svømmehall i Ottestad. Bassenget på Ottestad ungdomsskole er svært dårlig og det haster med nytt basseng. 

– Stange Frp etterlyser planene for nytt basseng. Noen politikere trenger god tid for å sette seg inn i saker så administrasjonens forslag til nytt basseng må raskt på plass. Kommunestyret må få anledning til å behandle bassengsaken før budsjettrammene fastsettes. Med effektiv saksbehandling, kan nytt basseng stå klart allerede til skolestart i 2018. Det er viktig å gjøre denne bassengutredningen så ubyråkratisk som mulig, sier Gihlemoen. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.