• VEKKER INTERESSE: Martine Foss Iversen og Thomas Bjørklund blar i høringsdokumentet for ny skolestruktur i Stange. Saken avgjøres før våren.

– Ikke legg ned skolen vår! Beskjeden til Stanges politikere er klar. Elevrådsleder Martine Fonn Iversen i 7. klasse og nestleder Thomas Bjørklund i 6. klasse er enige om at Solvin skole må bestå. Det er ikke i tråd med hva rådmannen i Stange foreslår, nemlig å legge ned fulldelte Solvin med 146 elever og flytte barna til en ny barneskole i bygget til Romedal ungdomsskole.

Innflytelse

De unge talspersonene ønsker innflytelse på hverdagen sin og vil sende et klart signal til kommunens politikere som skal avgjøre skolenes framtid. Derfor har Martine og Thomas laget en høringsuttalelse på vegne av elevrådet.

De unge menneskene møter oss en tidlig morgen på skolen. Både Martine og Thomas spurte mor og far om det var greit å stå fram i avisen. Elevrådsmedlemmene er oppvakte og har tenkt nøye igjennom hva de skal si. Nå ønsker de at lokalpolitikerne skal lytte litt mer til de unge i kommunen.

Blir storskole

Den foreslåtte barneskolen på Romedal ungdomsskole blir en storskole med kapasitet til 370 elever fra dagens skolekretser i Åsbygda, Solvin og Breidablikk på Ilseng. Solvin greier seg godt på egne bein, slår elevrådet fast.

I år har skolen 136 elever og øker til 140 neste år. Hele 28 elever er skolebegynnere neste skoleår. Dagens førsteklasse er på 26, mens det er 24 elever i 2. klasse.

– Nå går broren min i 1. klasse. Det er lett at de yngste på skolen kan rote seg bort i gangene på en så stor skole som ungdomsskolen i Romedal. Dessuten ligger skolen veldig nær riksveg 3. Tenk om førsteklassingene går på oppdagelsesferd til riksvegen, sier Thomas.

Mobbing

Ifølge Martine er positive sider ved en sammenslåing at elevene blir kjent med flere og får flere venner. De får svømmebasseng på skolen og større gymsal med scene.

– Vi har veid de positive sidene mot de negative. Solvin må bestå. Mer busskjøring, mye dårligere uteområde og større sjanser for mobbing er negative sider, sier Martine.

Hun og Thomas nevner at Solvin ligger inntil friidrettsbanen i Romedal og elevene har mye fysisk aktivitet. Ballbinge og romslig lekeområde er også viktige trivselsfaktorer.

Elevrådet har skrevet i høringsuttalelsen at hele kretsen har tilhørighet til skolen.

– Vi har tilgang til skogen med gapahuk også. Skoleområdet er også et samlingssted etter skoletid for mange, avslutter Martine.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.