Det sier prosjektdirektør Øyvind Moshagen dagen før planutvalget gjennomgår svarene stangepolitikere ba om.

Les også: - E6 er ikke bare en Stange-sak

Ordfører Nils A. Røhne sier at han ikke kan instruere planutvalget, men han håper planutvalget konkluderer med at planforslaget nå kan sendes ut på høring.

Nestleder leder møtet

Utvalgets leder Eva Søgnebotten (Ap) er på ferie i utlandet. Eksordfører og nestleder i planutvalget Jan Tyriberget skal lede møtet. Han vil ikke uttale seg om utfallet, men sier at politikerne må ha lov å stille spørsmål når det er så omfattende endringer som er på gang.

Les også: Byggestart for E6 kan bli kraftig forsinket

Ordføreren presiserer at han ikke er i en posisjon der han kan pålegge planutvalget noe som helst. Han håper at når svarene fra Nye Veier kan legges fram i planutvalget, er prosessen kommet så langt at høringen kan starte.

28. mars fremmet Ap og Sp å sende forslag til planendring for E6 Uthuskrysset tilbake til Nye Veier for ytterligere utredning på ulike temaer som ikke opplevdes å være besvart i planen.

Mindre dyrket mark

Planforslaget til Nye Veier har skapt mye støy i Stange. Moshagen sier Nye Veier har besvart spørsmålene planutvalget stilte for litt over en uke siden.

– Nå har Nye Veier brukt store ressurser de siste dagene på å jobbe med saken på en god og faglig måte slik at planutvalget kan gjøre sin vurdering, sier Moshagen.

Prosjektdirektøren peker på at fordelen ved forslag til detaljregulering av ny firefelts E6 på Uthuskrysset etter dagens løp, er redusert beslag av dyrket areal og mindre inngrep på eiendommen til Furnes Jernstøperi og framtidige Stange Næringspark.

– Vi får også kortere byggetid og bedre tilrettelegging for gående og syklister langs fylkesveg 24, sier Øyvind Moshagen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.