Hamar kommune har samlet nesten all skolesvømming i Ankerskogen svømmehall.

Der styrer svømmekoordinator Per Myrvang svømmeopplæringen for andre til og med fjerde trinn, sjette trinn og åttende trinn.

Tredjeklassingene får sju timer svømmeopplæring gjennom året.

Det er ikke veldig mye, og Myrvang er kjempefornøyd med at Ankerskogen svømmehall har bestemt seg for å gi alle tredjeklassinger i Hamar kommune fri inngang på fritida, hverdag som helg.

Bedre til å svømme

– Det er veldig bra, og vil supplere svømmeopplæringen i skoletida, mener Myrvang.

Daglig leder Morten Lillehagen i Ankerskogen forteller at ideen er plukket opp hos andre svømmeanlegg som har en slik ordning.

– Vi vil gi noe tilbake til befolkningen i Hamar, og håper at dette kan være et bidrag til å øke svømmeferdighetene og gjøre tredjeklassingene tryggere i vann, sier Lillehagen.

Skjerpede krav

9- og 10-åringer må ha følge i anlegget av en foresatt over 16 år, og de foresatte må betale på vanlig måte.

Kunnskapssjef Dordy Wilson i Hamar kommune synes tilbudet fra Ankerskogen er topp, og håper mange vil benytte seg av det. At flere unge får bedre tilgang til fritidstilbud, synes hun også er bra.

– Kravene til svømmedyktighet på fjerde trinn er skjerpet, og jeg håper dette vil bidra til å bedre svømmeferdighetene til elever i Hamar-skolene, sier Wilson.

Har lister

Lillehagen vil med dette tilbudet gi flere muligheten til å bli kjent med Ankerskogen, og håper samtidig det vil rekruttere flere brukere av anlegget.

– Tilbudet gjelder ikke tredjeklassinger fra andre kommuner som Ringsaker eller Stange. Hvordan skal dere kontrollere det?

– Vi har lagd en rutine for det, og har lister over dem som er omfattet av ordningen, opplyser Lillehagen.

Ankerskogen svømmehall kan vise til et besøkstall på 158.266 personer per 31. juni, en nedgang på 2,80 prosent i forhold til samme periode i 2016. Velværeavdelingen har økt sitt besøk med 5,86 prosent i samme periode.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.