«Årets største søndagstur» ble søndag avholdt på Kvennstugua i Vallset for femte gang. Den årlige Kom deg ut-dagen arrangeres over hele landet av Den Norske Turistforening, og i lokalområdet er det Hamar og Hedemarken Turistforening som står for arrangementet.

Lokale aktører sørget for en rekke forskjellige aktiviteter for både store og små. Aagot (7), Kirsti (5) og Ingrid Linneberg Maagaard (3) var fascinerte av Hexeringen soppforenings soppstasjon. Mor Gunvor kan røpe at hun er den eneste i gjengen som spiser sopp.

– Vi er glade i å plukke bær! smiler jentene, som har vært med på Kom deg ut-dagen flere ganger tidligere.

Populær tunnel-krabbing

«Turbo-tunnel-krabbing» i det gamle kraftrøret fra kraftverket Fosselva 1 var populært blant de yngre.

– Barna tilbringer gjerne lang tid der inne, eller så kommer de stadig tilbake, forteller Leif Grande fra Barnas Turlag Stange. Sammen med kona Torill Fjeldstad Grande og barna Sondre og Solveig passet han på utenfor den 40 meter lange attraksjonen.

Vang og Romedal Speidergruppe var også til stede, og organiserte både steking av pinnebrød og kasting av hestesko og livline.

– Friluftsliv og speideren henger jo sammen. Vi får nok av unge speidere, det vi trenger nå er flere ledere, kan lederne i Speidergruppa, Rita Veslum og Rune Hoel, fortelle.

Marie og Louise Lundsbakken med foreldre Caroline Skjellet og Jon-Børge Lundsbakken var blant dem som brynte seg på Turtipp-postene rundt om på området. Gjengen bor i Vallset og er stadig på tur i området. Jentene kunne røpe at spørsmålene på postene ikke var så vanskelige.

Tredjegenerasjonsutflukt

– Det jeg synes er best er at det er en tredjegenerasjonstur. Besteforeldre tar med seg barnebarna ut på en trivelig tur i skogen, forteller Ragnhild Hørsand i Hamar og Hedemarken Turistforening.

– Det er et lavterskeltilbud, skyter Aud Norstad inn. De sto begge som velkomstkomité på tunet foran Kvennstugua søndag.

– Den Norske Turistforening og folkehelsa går hånd i hånd, smiler Norstad. De anslo at rundt 350 tok turen søndag, i likhet med tidligere år. Også underholdningen så ut til å ha slått an.

– Det kom et helt busslass fra Eidsvoll for å få med seg Lillebror Vasaasen og Oline Bakkom, ler de.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.