Barnehagedagen kan bli lang når sola steiker og det nærmer seg sommerferie. I Ådalsbruk barnehage klinket de til med en hel uke full av sommersprell.

– Når skolen tar ferie, blir vi litt rastløse. Mandag var vi på tur i parken, tirsdag hadde vi opplegg med NAF og lærte om trafikk, og vi har lært førstehjelp av Røde Kors. Og i dag er vi her og ser på dyrelivet i Svartelva, forteller Mona Asplund, pedagogisk leder.

– Og i morgen skal vi leke med vann i barnehagen.

LETTE ETTER BABYFROSK

Til lekeplassen på Klevfos hadde de unge forskerne tatt med seg håver, blanke plastkar, forstørrelsesglass og plastkopper.

– Jeg leter etter en frosk. En babyfrosk eller en voksenfrosk, forteller Mathea Rødningsby mens hun svinger håven i Svartelva.

– To rumpetroll! Jeg fant to rumpetroll, sier hun, før en skokk med småtasser stimler til for å beskue fangsten.

De to rumpetrollene fikk slippe ut i elva igjen, men i store plastkasser hadde de voksne plukket sammen noen dyr barna kunne titte på.

– Rumpetroll! utbryter Henrik Pettersen Johansen storfornøyd og holder opp et glass med et eksemplar av arten, mens Kevin Bakke er i gang med å plukke en vannløper opp fra kassa.

Også midd og mygglarver fikk de unge vannforskerne stifte bekjentskap med. Dog skal det sies at noen av småforskerne nok var mest opptatt av å øse vann ut av karene og gjøre lekeplassen og sittebenker søkkende våte. Funnene de gjorde i Svartelva, blir nok neppe verken loggført eller registrert noe sted.

har jobbet med realfag

I Ådalsbruk barnehage har de jobbet med realfag gjennom hele året. De fire elementene, ild, luft, jord og vann, har vært tema, og ungene har gjort en rekke forsøk. Blant annet har de sett hva som skjer hvis man varmer opp en flaske, sånn at lufta blir lunken, og setter flasketuten over et knust egg. Og de har laget varmluftsballonger med hårfønere.

Da NAF var på besøk tidligere i uka, kunne de også i samme slengen markere at den nyoppmalte trafikkbanen, nå med skilter og lysregulering, er ferdig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.