For det er andre sommer på rad at gårdsfolket på Kvarstad gård på Nes flytter til fjells. Med seg i bagasjen til setra har de to shetlandsponnier, en håndfull griser, en hyggelig hund, vaffelrøre og rømmegraut. Resultatet er åpen seter og kafé for fjellfolket midt i fellesferien.

– Folk kommer for kaffe kokt på bjørkeved, og for naturen, forteller innehaver Helena Frogner.

NORGE RUNDT I CAMPINGBIL

Men fredag i forrige uke kom folk også for teater. Campingkompaniet, bestående av skuespillerne Sofia Knudsen Estifanos (29) og Lisa Birkenes Thun (25), har i hele sommer turnert Norge i en hjemmesnekret campingbil. I helga avsluttet de turneen med tre forestillinger i Ringsakfjellet.

På Kvarstadsetra satt barna som tente lys, og fikk som vanlig se at ulven havnet i gryta hos den lure grisen, den som hadde bosatt seg i et murhus.

– Det er dette som er gøy, å spille for barn, sier Estifanos, også kjent som programleder fra NRK Super.

De to skuespillerne synes det var hyggelig med en tur til fjells.

– Det er fint når det er intimt, da kommer vi nært på, legger hun til.

hilste på grisene

Hyggelig synes også Helene Sandvik Thomassen (5) fra Oslo det var på Kvarstadsetra. Sammen med familien var hun på besøk på hytta til bestemor og bestefar, og etter en porsjon vafler med rømme og syltetøy, fortalte hun om opplevelsene i villmarka.

– Det er gøy i fjellet. Jeg har kastet stein i elva, og fiska litt. Nå har jeg hilst på grisene, ponniene og hunden, forteller Thomassen.

Også søskenparet Ola (8) og Mari Jørstad (5) fra Fredrikstad koste seg. De hadde tatt turen fra hytta på Nordseter, men eldstemann skulle helst ønske at det var snø i lufta.

– Det er best på fjellet om vinteren, for da kan man gå på ski, sier Ola Jørstad.

Men begge to gledet seg til teater, og til å se Estifanos fra NRK Super.

– Dette er bra, mener duoen.

Helena Frogner fra Kvarstad gård kan fortelle at de satser på å holde setra åpen også flere helger til neste sommer.

– Det er et behov. Folk sier hele tiden hvor kult og fantastisk dette er. Vi er tilbake neste år, fastslår hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.