Det kryr av tilbud langs Mjøsa for dem som har fri i sommer. Fra Koigen til Tjuvholmen finner en både det populære stupetårnet, pølsebua, Skibladner, tråkkebåter, zipline, rib-safari og helt sikker mye mer. Ett av tilbudene som er blitt populært i sommer, er de gule tråkkebåtene ved Seaside.

– I går var de opptatte hele dagen, fra klokken 12. Rundt 30 personer prøvde dem nok, forteller Tom Inge Grønlien (19) om finværsdagen torsdag.

Grønlien er medlem i Neglespretten Barfotklubb, som driver stedet som leier ut tråkkebåtene. Til sammen har de seks tråkkebåter, to for fire personer og fire båter med plass til seks personer.

Fart og moro i vannet

I tillegg til tråkkebåtene kan de by på et variert utvalg av ulike vannaktiviteter. Blant annet har de zipline man bruker sammen med wakeboard, altså et lite brett du står på med bindinger, wakeskate, et lite brett man står på uten bindinger, vannski og tube. Tidligere hadde de også vannscootere, men det har de sluttet med.

– Det ble for mye jobb, og det er mye strengere regler når det kommer til vannscootere. Man må være over 16 år for å kjøre, og ha båtførerbevis, sier Grønlien.

I sommer jobber de med å utvide zipline-banen med en rail, i tillegg til det ene hoppet de har fra før.

– Det vil gjøre banen mer interessant for de litt mer erfarne, ifølge Grønlien, som videre forteller at de håper at railen er ute i vannet innen august.

Aktiviteter for alle

Ziplinen som er der i dag, og alle vannaktivitetene de har, kan hvem som helst prøve. Det trengs ingen forkunnskaper, og det er ingen aldersgrenser.

– Den yngste vi har hatt ute i ziplinen, er fire år gammel, og den eldste over femti. Vi hjelper alle nybegynnere, og det er kun én som kjører om gangen, sier Grønlien.

Han får bekreftelse av Christina Elde Mølstad, en gjest som kommer innom.

– Jeg tror ikke folk er klar over så barnevennlige og nybegynnervennlige disse tilbudene er!

Hun har med seg sønnen sin, Martin Elde Mølstad (10), og hans kamerat Kristoffer Sanner (10). Sistnevnte skal prøve seg på ziplinen for første gang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.