Ute pøser det ned, men inne på Prestrudsenteret nytes det sosiale samværet i felles frokost. Sommervikarene Hans-Christian Rønningen (17) og Ida Bech Akre (16) jobber her for sommeren, og da har senteret kapasitet til å ha felles frokost hver dag. Til vanlig er det bare tirsdag og torsdag. Her skal sommervikarene hjelpe til med oppgavene og gjøre tjenester for dem som bor her. I tillegg går mye av jobben ut på å være sosial og skape god stemning, noe alle rundt bordet gir signaler for at blir gjort i høyeste grad.

Rønningen og Akre går begge på Hamar katedralskole. Rønningen går service og samferdsel og sier sommerjobben passer ham utmerket.

– Dette har jo noe med service å gjøre. Service er jo så mangt, sier Rønningen.

Akre går studiespesialiserende og sier sommerjobben gir henne et godt innblikk i hva som er mulig å jobbe med i framtiden.

– Jeg har lyst til å jobbe med mennesker. Og på denne jobben får jeg jo sjekket om det er dette jeg har lyst til å jobbe med, sier Akre.

birken hver uke

I tillegg til å dekke frokostbord og skravle med beboerne, tar de også med beboerne på tur.

– Hver uke er det aktiviteter, som for eksempel «Prestrudbirken». Da går vi en rundtur med dem som vil opp til Kiwi Utfarten og tilbake. Vi pleier å være sånn omtrent 40 stykker, sier Akre.

Ved siden av sitter John Mæhlum (77), også omdøpt til «Skravlemesteren» av sommervikar Hans-Christian, og Arve Hermansen (89). De er strålende fornøyd med å ha sommervikarer i hus for sommeren.

– Sommervikarene gjør en glimrende jobb, sier Mæhlum, som har bodd på Prestrudsenteret i to år.

Det er ingen tvil om at sommervikarene ikke bare er til god hjelp. De har også fått en ny venn.

– Jeg er russ neste år og jeg har tilbudt Mæhlum rulleplass i russebussen, sier Rønningen.

musikk og dans

Det er ikke bare sommervikarene som skaper lystig stemning i dag. På en annen kant av frokostbordet sitter 98 år gamle Åge Olsen. Han spiller trekkspill og er ikke vond å be når forespørselen om en liten konsert kommer.

I det Olsen setter selvsikkert i gang med spilling, ber Rønningen opp til dans med både ansatt Kari Hansen og beboer Åse Friis.

Det er plutselig full fest rundt frokostbordet, og smilene blir brått enda større.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.