– Dette er et fantastisk sted å plukke bær. Det er gode bær og alt er tilrettelagt for plukking, sier Gunnar Engen.

Han har tatt med seg kona og et vennepar fra Elverum til Løten for å sikre seg bringebær. Han synes bærplukking er en fin sommeraktivitet.

– Hva skal du bruke bæra til?

– Det må du spørre kona om, humrer han.

Kona Turid Engen kan fortelle at mye blir brukt til syltetøy og noe fryses til bruk i kaker.

– Har du smakt på bæra da?

–Å, ja. Den var søt og god, smiler hun.

Selvplukk er populært

Det er tredje året Julie Engeloug tilbyr selvplukk av bringebær på Grimset. Da hun og mannen tok over gården ville de starte med noe nytt og de endte opp med bringebær.

–Bringebær er jo så godt, smiler Engeloug.

Det var ikke så lett å finne en måte å få avsetning av bæra på, og de endte til slutt med selvplukk.

– Vi prøver å få til en opplevelse. Du kommer ikke bare for å hente bær, her kan du gå i åkeren og plukke den selv, sier hun.

På åpningsdagen strømmer folk til. Hele femten biler kan HAs utsendte telle den første halvtimen. Pensjonistene er ivrige bærplukkere og møter opp med en gang. Noen har også med seg barnebarn.

– Jeg har bare plukka i munnen jeg, sa en liten gutt.

– Du må plukke i boksen, det er viktigere, mente broren.

Men på Grimset er det lov å smake på bæra, så både munnen og boksen kan få.

LES OGSÅ: På hagebesøk for å inspireres

Vanning og utvidelse

Engeloug er ikke veldig bekmyret for bæra etter varmen vi har hatt hittil i sommer.

– Vi har dryppvanning med slanger under plasten. Det er kanskje litt varmt i været bare, sier hun.

Grimset prøver stadig å fornye seg og var en av dem som mottok næringsstøtte fra Løten kommune forrige uke. Sammen med midler fra Innovasjon Norge bygges det nå toalett og kjølerom. Dette blir ferdig til neste år. Da vil de ha mulighet til å tilby mer ferdigplukket bær. Enn så lenge kan man boltre seg i bringebæråkeren på egenhånd.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.