Etter å ha flyttet møblene under tak var det snart klart for fest. Hjemmelagde kaker ble plassert på bordet, lodd delt ut og beboere fra de 20 leilighetene og andre som ønsket å komme, fant seg en stol. Stedet var dekorert med blomster og duker på bordet, og gjestene gledet seg til fest.

Astrid Pettersen har bodd i Meierivegen siden 2009. Hun har sammen med andre vært med på forberedelsene og sier sommerfesten alltid er en suksess.

– Det har alltid vært så fint. Vi koser oss og løser verdensproblemer og det har gått bra hittil, sier Pettersen og ler.

Par i hjerter

Det kommer stadig flere inn til hagen for å være med på festen. Blant dem er Solveig Gunnarsrud og Turid Gottenborg, med hver sin gitar, som til sammen utgjør duoen «Par i hjerter». Musikerne pleier å spille for pensjonister, foreninger og hjemme hos private i selskap. De har også spilt for dagens publikum flere ganger tidligere, og det gjør de med glede.

– De blir så glade når vi spiller, og det blir vi og, sier Gunnarsrud.

På sangprogrammet står viser og danseband-slagere fra Sverige og Prøysen. Noen av visene er ifølge duoen av det eldre slaget.

– Vi spiller noen skikkelig gamle viser som er eldre enn oss, sier Gunnarsrud.

Før «Par i hjerter» kjører i gang showet, løper John Lundby rundt for å få de siste tingene på plass. Han bor i Meierivegen 12 sammen med kona, Liv. Ifølge han selv har han holdt seg langt unna kakebakingen, men det har har vært en del gjøremål.

– Det gikk en hel dag i går. Da måtte vi ut for å plukke markblomster og bjørk, sier Lundby.

Kaffe og musikk

Etter at gjestene har fått satt seg til bords, ønsker Astrid Pettersen alle velkommen. Nytraktet kaffe blir fraktet ut og «Par i hjerter» gjør seg klare for å gi publikum noen tidløse toner.

– Livet er trivelig

– Kanskje det slutter å regne hvis vi danser litt, sier Gottenborg før de framfører Prøysens «Sønnavindsvalsen» med allsang som fra tilskuerne.

I en annen låt runger det «Livet er godt og takk skal du ha».

Etter konserten skal vinnere i loddtrekningen kåres. Olaug Bjørnstad leser opp loddene mens Astrid Pettersen holder opp gaver med yatzy, fruktkurver og smykker. Det er tydeligvis ikke mye som skal til for å gjøre livet trivelig i Meierivegen 12.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00