Det er tidlig mandag morgen i juli. Hamar ligger under et tungt skydekke, og byen virker ganske trist og sliten. Inne på gamle Sea Side er det derimot farger, lys og smil som møter deg i det du går inn døren. «Minipicassoene» er i gang med det fem dager lange tegne- og malerkurset arrangert av Minipicasso, med kunstneren Knut Nordby fra Hamar i spissen.

– Nå skal vi gjøre noe rart. Vi skal tegne med viskelær, sier Nordby til barna som er med på kurset. De har fått i oppgave å tegne hver sin snømann.

Det er 12. gang Minipicasso arrangerer et slikt kurs. Noen av de unge kunstnerne har vært med tidligere, men for Justas Blekaitis (7) er dette noe helt nytt. Han syntes det var litt skummelt til å begynne med, men ble fort varm i trøya.

– Nå er det ikke skummelt. Jeg gleder meg mest til å male, men jeg har ingen anelse om hva jeg skal male, forteller Justas.

– Skape en bedre verden

Blekaitis kjenner Knut Nordby fra før. Han har nemlig vært på skolen hans og lært bort en del triks.

Nordby har jobbet mye med barn. Når HA spør han hvorfor, gir han et raskt svar.

– Barn og kunst har alltid vært interessant for meg. Skal vi skape en bedre verden, må vi starte med barna, sier Nordby.

Selv var Nordby med på et lignende kurs for første gang som elleveåring. Da var det ikke så tilrettelagt for barn. Han snur seg mot barna og forteller en overraskende historie fra den gang:

– Da jeg var elleve år og var på tegnekurs, så satt det en naken dame midt i rommet, forteller kunstneren.

Fra blyant til pensel

I dag har barna lært ulike kunster med blyanten, men allerede i morgen skal de male. For mange virker det som at dette blir høydepunktet.

Det er fjerde gang at Lydia Eileen Strand (9) er med på kurset. Hun har allerede rukket å ha sin egne utstilling med sine bilder ved en tidligere anledning.

– Jeg hadde utsiktsbilder og fantasibilder på utstillingen, sier Lydia Eileen.

Etter at barna har laget snømenn, er det by som skal tegnes. Da dukker det opp kreative forslag i rommet:

– Vi kan tegne Paris!

Et nytt kurs starter opp i uke 33, og det vil også holdes et i romjula.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00